default-image

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης μπήκε στο Διεθνές Καλεντάρι

Σπορ
Ο Μαραθώνιος της Κρήτης μπήκε στο Διεθνές Καλεντάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 9 Απριλίου θα γίνει φέτος ο Μαραθώνιος Κρήτης με την οργανωτική επιτροπή να κάνει χθες σημαντικές ανακοινώσεις...

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την ένταξη του Μαραθωνίου Κρήτης στο Διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS)!

O 2ος Μαραθώνιος Κρήτης είναι μία από τις μαζικότερες αθλητικές Διοργανώσεις στην Ελλάδα. Η περσινή Διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 2.500 συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα οι οποίοι κατέκλυσαν το Ενετικό λιμάνι Χανίων και απόλαυσαν το τρέξιμο και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Και φέτος θα διεξαχθούν οι αγώνες του Μαραθωνίου Δρόμου καθώς και οι αγώνες των 10, 5 & 2,5χλμ. Για 2η φορά θα διεξαχθεί και η Μαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό λιμάνι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία  αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική παραλιακή οδό προς Πλατανιά και το Ιστορικό Μάλεμε.

Πέρα από τα αγωνίσματα, η Διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 7/04/17 την τελετή κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών Ολυμπιακό Σύμβολο. Το Σάββατο 8/04/17 την Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Ειρηναίου και την Τελετή Έναρξης με μουσικό πρόγραμμα.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας www.crete-marathon.gr μέχρι τις 31 Μαρτίου αλλά και στο Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργήσει στο Γιαλί Τζαμισί, Ακτή Τομπάζη, Ενετικό λιμάνι Χανίων, την Παρασκευή 07.04.17 και Σάββατο 08.04.17 από τις 10:00 - 20:00.

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) και ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΕΟΤ.

Ο ΕΟΤ συμπεριέλαβε το 2017 στις δράσεις του και συγκεκριμένα στις «Τρέχουσες Εκδηλώσεις» του www.visitgreece.gr τον Μαραθώνιο Κρήτης,  στην ελληνική και αγγλική έκδοση υπό τα παρακάτω link:

http://www.visitgreece.gr/el/events/2nd_crete_marathon

http://www.visitgreece.gr/en/events/2nd_crete_marathon

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News