Αθλητισμός

Οι δηλώσεις μετά το Ρέθυμνο- Ολυμπιακός

Ικανοποιημένος ήταν ο Νίκος Βετούλας από την εμφάνιση του Ρεθύμνου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παρά την ήττα αφού η ομάδα του εμφανίστηκε αξιόμαχη. Από την άλλη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της συνέντευξης Τύπου έχουν ως εξής:

Νίκος Βετούλας: «Ξεκινώντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια του ΕΣΑΚΕ και της STOIXIMAN.GR που δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, με το Basket Αγάπης. Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν συγχαρητήρια και θα πρέπει να βρεθούν και άλλοι μιμητές.

Όσον αφορά στο παιχνίδι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε και να μην φοβηθούμε. Θεωρώ πως τα καταφέραμε αλλά η ικανότητα που έχει ο Ολυμπιακός σε όλες τις γραμμές μας οδήγησε στην ήττα. Κλειδί ήταν τα 19 επιπλέον ριμπάουντ του Ολυμπιακού συν ότι στην κρίσιμη στιγμή χάσαμε δύο σουτ και έβαλαν εκείνοι δύο εύστοχα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά.  Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς και να κοιτάξουμε να  τερματίσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα».

Ρόμπερτ Άρνολντ: «Σε γενικές γραμμές παίξαμε πολύ καλά. Θεωρώ πως ήμασταν κοντά για σχεδόν 35 λεπτά. Στο 50-56 χάσαμε ένα μεγάλο σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι μία εξαιρετική ομάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Μπορούν να κυκλοφορήσουν πολύ καλά τη μπάλα. Είμαστε χαρούμενοι από την προσπάθεια που καταβάλαμε. Αφήνουμε αυτή την ήττα πίσω μας και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας και το ελέγξαμε κυρίως από την άμυνα. Το Ρέθυμνο στην έδρα του είναι μία ομάδα ρυθμού με πολλούς καλούς σκόρερ. Όμως με την καλή μας άμυνα θεωρώ πως τους αποδιοργανώσαμε. Μόνο σε κάποια διαστήματα είχαν αυτό το παιχνίδι. Η άμυνα μας ήταν αυτή που μας κρατούσε. Το ελέγχαμε και στην τελευταία περίοδο πήραμε μία διαφορά ασφαλείας. Όσον αφορά στην επίθεση μας θεωρώ πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πιο καλά. Δεν ήταν άσχημη απλώς είχαμε πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ. Είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Βγάλαμε αρκετές φάσεις. Πιστεύω ό,τι και να γίνει είχαμε την κυριαρχία και τον έλεγχο του ματς. Όπως προείπα είναι μία ομάδα αρκετά ανταγωνιστική και τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Σίγουρα όταν παίζεις 3 ματς σε 7 ημέρες υπάρχει κούραση αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μας. Γιατί όταν θες να είσαι πρώτος παντού θα πρέπει να είσαι έτοιμος πάντα και να έχεις την ίδια ενέργεια».

Σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Λοτζέσκι: «Ευτυχώς ο τραυματισμός του Ματ δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Τώρα όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που θα λείπει θα καλύψουμε το κενό του εκ των έσω. Δηλαδή ο Παπαπέτρου θα κατέβει στο «3», ενώ και ο Αθηναίου θα πρέπει να είναι έτοιμος. Σήμερα ήταν αρκετά καλός και του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται όλους τους παίκτες και για αυτό θα πρέπει να είναι άπαντες ετοιμοπόλεμοι».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Όσον αφορά εμάς θέλαμε να είμαστε σοβαροί να κάνουμε μία καλή εμφάνιση γιατί είναι σημαντικό για μας η ομάδα να παίζει καλά και να κερδίζει. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο. Πάλεψε αρκετά. Καταφέραμε να ξεφύγουμε προς το τέλος και το ματς έκλεισε στους 7 πόντους. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφορά. Κερδίσαμε και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι ευρωπαϊκό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για τη συνέχεια».

Σχόλια