default-image

Κυπελλούχος ΕΠΣΗ ο Ηρόδοτος σε τελικό θρίλερ!

Ποδόσφαιρο
Κυπελλούχος ΕΠΣΗ ο Ηρόδοτος σε τελικό θρίλερ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν τελικό θρίλερ, που κρίθηκε στην παράταση με γκολ του Φραγκουλάκη, ο Ηρόδοτος επικράτησε με 1-0 του Ζαρού στο Μαρτινέγκο και αναδείχτηκε Κυπελλούχος ΕΠΣΗ για το 2017.

Από τον τελικό δεν έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, οι αποβολές και οι εντάσεις στην παράταση αλλά και μετά το τελικό σφύριγμα. Ωστόσο η 8η κούπα στην ιστορία του Ηροδότου και δεύτερη συνεχόμενη στο ίδιο γήπεδο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας της Νέας Αλικαρνασσού.

Ο Ηρόδοτος ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, παίζοντας πάντως από το 35' με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Μπεζάνη με 2η κίτρινη κάρτα, για την οποία εξέφρασε παράπονα ο Ζαρός.

Ο Μιχάλης Ζαχαριουδάκης πάντως ήταν ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ του Ζαρού και εκείνος κράτησε το 0-0 στην κανονική διάρκεια ενώ νικήθηκε στο 104' της παράτασης από ένα φάουλ του Φραγκουλάκη.

Ακολούθησε ένταση μετά το 1-0 του Ηροδότου ενώ στο β' ημίχρονο ο Ζαρός διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα γκολ που σημειώθηκε μετά από φάουλ του Γενιτσαρίδη για οφσάιντ πάνω στον Νταβιγλάκη που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας.

Η εξέλιξη του αγώνα

4' Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς για τον αμυντικό του Ζαρού, Αρμάντο Χελά, που μάρκαρε αντικανονικά τον Μυλωνά.

11' Πρωταγωνιστής στην πρώτη αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης ο Μυλωνάς για τον Ηρόδοτο, σούταρε με τη μπάλα να περνάει άουτ. Γενικά νευρικό στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι στο Μαρτινέγκο.

15' Αναξιοποίητο πέρασε ένα φάουλ του Φραγκουλάκη σε καλή θέση έξω από την περιοχή του Ζαρού, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

16' Απαντάει στις φάσεις ο Ζαρός, με ένα φαλταριστό σουτ του Χρ. Πολυμερίδη να περνάει λίγο έξω από την εστία του Λουτριώτη. Ζεσταίνεται το ματς μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά.

19' Άλλαξαν ωραία τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Ζαρού οι παίκτες του Ηροδότου, με την κεφαλιά του Φραγκουλάκη να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζαχαριουδάκη.

26' Κίτρινη κάρτα και για τον Ηρόδοτο, στον Βαγγέλη Μωραϊτη.

28' Η καλύτερη στιγμή στο ματς καθώς μετά τη σέντρα του Τσουμάγκα και την κεφαλιά του Μπερνιδάκη, ο Μυλωνάς πρόλαβε την έξοδο του Ζαχαριουδάκη και σούταρε άουτ. Στην αντεπίθεση απειλεί και ο Ζαρός αλλά ο Λουτριώτης βρίσκεται σε ετοιμότητα.

31' Διπλή ευκαιρία για τον Ηρόδοτο με Μπερνιδάκη και Κεφαλούκο, αρχικά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και στη συνέχεια ο Κεφαλούκος σε θέση βολής την έστειλε άουτ.

35' Μέσα σε δύο λεπτά ο Μπεζάνης δέχεται δύο κίτρινες κάρτες και αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα! Αρχικά δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μωραϊτη και στη συνέχεια έκανε ανέκοψε τον Μπερνιδάκη. Σωστή η πρώτη κίτρινη, αυστηρή η δεύτερη και γι' αυτό ο Ζαρός διαμαρτυρήθηκε έντονα!

38' Μεγάλη φάση για τον Ηρόδοτο, με τη σέντρα του Μυλωνά και την κεφαλιά του Μπερνιδάκη, να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ζαχαριουδάκη.

41' Κοντινό πλασέ για τον Ζαρό από τον Αντωνάκη, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Κεφαλούκος, σε μία σπουδαία ευκαιρία για τους "πράσινους".

45' Κίτρινη κάρτα στον Μπάμπη για τράβηγμα της φανέλας του Κλαπάκη.

Έναρξη β' ημιχρόνου

52' Μετά από φάουλ του Φραγκουλάκη η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Μπάμπη που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η προσπάθεια του Μωραϊτη δεν βρήκε στόχο.

53' Αλλαγή για τον Ηρόδοτο, με τον Κοιλιάρα να παίρνει τη θέση του Μωραΐτη.

56' Ο Ηρόδοτος έχει κλείσει το Ζαρό στα καρέ του, με τον Τσουμάγκα να σουτάρει και η μπάλα να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

59' Αγγίζει το γκολ ο Ηρόδοτος με την κεφαλιά του Μυλωνά να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!

64' Αλλαγή πρώτη και για το Ζαρό, με τον Παπαδόπουλο να μπαίνει στο ματς στη θέση του Χρ.Πολυμερίδη.

68' Δεύτερη αλλαγή για το Ζαρό, με το Γιαννουλάκη να παίρνει τη θέση του Μεταξάκη.

72' Νέα απειλή από Ηρόδοτο, με την κεφαλιά του Μπερνιδάκη μετά τη σέντρα του Προβυδάκη, να αποκρούεται δύσκολα σε κόρνερ από τον Ζαχαριουδάκη.

79' Κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία δέχεται ο Μιχάλης Φραγκουλάκης.

81' Κίτρινη κάρτα και στον Κανδηλάκη γιατί πήγε να αποσπάσει αντικανονικά τη μπάλα από τον Ζαχαριουδάκη.

82' Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Αχιλλέως στη θέση του Κανδηλάκη και ο Λιοδάκης στη θέση του Κλαπάκη.

86' Ο Μυλωνάς πιάνει την κεφαλιά μόνος με τον Ζαχαριουδάκη αλλά και πάλι λέει "όχι" ο τερματοφύλακας του Ζαρού.

89' Νέα τρομερή απόκρουση του Ζαχαριουδάκη στην κεφαλιά του Μπερνιδάκη!

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις και εφόσον η κανονική διάρκεια ολοκληρωθεί ισόπαλη, ο τελικός θα οδηγηθεί στην παράταση.

91' Κινδύνεψε η εστία του Ηροδότου μετά την εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρίδη αλλά ο Λουτριώτης έδιωξε τον κίνδυνο.

92' Παράλληλη σέντρα-σουτ του Προβυδάκη, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ολοκληρώνονται και οι καθυστερήσεις, ο κ. Μανδαλενάκης σφυρίζει και ο τελικός οδηγείται στην 30λεπτη παράταση.

Έναρξη α' ημιχρόνου παράτασης

93' Ο Μυλωνάς κάνει ένα κοντινό σουτ με το Ζαχαριουδάκη σε ετοιμότητα να μπλοκάρει τη μπάλα.

97' Κι άλλη ευκαιρία για τον Ηρόδοτο, με την κεφαλιά του Μυλωνά να είναι άστοχη.

114' Ο Φραγκουλάκης εκτελεί φάουλ και ανοίγει το σκορ για τον Ηρόδοτο, 1-0 για την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού. Έξαλλοι πανηγυρισμοί και καπνογόνα στην πλευρά των φίλων του Ηροδότου.

Ακολουθεί ένταση μετά το γκολ μεταξύ των παικτών και δείχνει κόκκινη στον Τσουμάγκα ο διαιτητής. Με 10 στο β' ημίχρονο της παράτασης θα αγωνιστεί ο Ηρόδοτος. Επίσης έχει δεχτεί κόκκινη ο Αεράκης που ήταν στους αναπληρωματικούς του Ζαρού.

Έναρξη β' ημιχρόνου παράτασης

113' Ακυρώνεται γκολ μετά από φάουλ του Γενιτσαρίδη για οφσάιντ του Νταβιγλάκη που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας. Διαμαρτύρεται ο Ζαρός για την υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Μερκουλίδη

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣΗ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Λουτριώτης, Κανδηλάκης (82' Αχιλλέως), Μπαλάφας, Προβυδάκης, Τσουμάνγκας, Κεφαλούκος, Μπάμπης, Φραγκουλάκης, Μωραΐτης (53' Κοιλιάρας), Μυλωνάς, Μπερνιδάκης

ΖΑΡΟΣ: Ζαχαριουδάκης, Πολυμερίδης Ι., Νταβιγλάκης, Χελά, Μπεζάνης, Πολυμερίδης Χρ. (64' Παπαδόπουλος), Γενιτσαρίδης, Μεταξάκης (68' Γιαννουλάκης), Αντωνάκης, Φραγκιαδουλάκης, Κλαπάκης (82' Λιοδάκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News