default-image

"Αγκαλιά" με την άνοδο η Τύλισος

Ποδόσφαιρο
"Αγκαλιά" με την άνοδο η Τύλισος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ατσαλένιο έγινε χθες το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Α2 ΕΠΣΗ, με την Τύλισο να επικρατεί με 1-3 του Κεραυνού και να βρίσκεται αγκαλιά με την άνοδο, θέλοντας ακόμα μία νίκη στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για να την εξασφαλίσει μαθηματικά, ενώ εκτός απροόπτου θα συνοδέψει την άνοδο με την κατάκτηση και του τίτλου!

Ωστόσο το ντέρμπι σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του επιθετικού του Κεραυνού Γιάννη Κενδριστάκη. Ο Κενδριστάκης χτύπησε σε μία φάση και λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Μάλιστα, είναι πολύ άτυχος γιατί πριν λίγες αγωνιστικές, είχε πάει πάλι με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό του!

Στο αγωνιστικό μέρος, η Τύλισος προηγήθηκε 0-1 με τον Αποδουλιανάκη, με τον Κεραυνό να έχει δύο δοκάρια στο α' ημίχρονο με Κουκάκη και Κενδριστάκη. Καθοριστικό ήταν το 0-2 στις αρχές της επανάληψης με τον Μακατουνάκη. Το 0-3 έκανε στο 86' ο Τριανταφυλλάκης και ο Κεραυνός μείωσε 1-3 με το Λίλο. Μετά το φινάλε, η Τύλισος πανηγύρισε έξαλλα το διπλό ανόδου.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ελπίδες, επικρατώντας με 4-0 της Ομόνοιας, η οποία τις προηγούμενες ημέρες άλλαξε τεχνική ηγεσία (Κεφαλούκος αντί Γκουζιώτη). Χατ-τρικ ς σημείωσε ο Γιακουμάκης ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Καπελώνης και έτσι οι Ελπίδες, σε συνδυασμό και με την ήττα των Νέων Εργοτέλη, έχουν το προβάδισμα για την δεύτερη προνομιούχο θέση.

Στη Νέα Αλικαρνασσό, η ΑΕΚ επικράτησε το Σάββατο 0-1 των Νέων Ηροδότου με γκολ του Ποντίκαλη και έτσι μπορεί να ελπίζει στην απευθείας άνοδο, καθώς είναι στο -2 από τις Ελπίδες, ισοβαθμώντας στην 3η θέση με τους Νέους Εργοτέλη.

Στο παιχνίδι Δαμάστα-Νέοι Εργοτέλη, οι δύο ομάδες «καίγονταν» για τους βαθμούς για διαφορετικό σκοπό και τελικά οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2, συνεχίζοντας να παλεύουν για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Ήταν ένα ματς γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις!  Όλα τα γκολ μπήκαν στο β' ημίχρονο, με τους Νέους Εργοτέλη να προηγούνται με τον Σεραφειμίδη. Η Δαμάστα όχι μόνο ισοφάρισε με ον Δαργαντή, αλλά έκανε και το 2-1 με τον Κουρίδη. Τα πιτσιρίκια του Εργοτέλη ισοφάρισαν με τον Μαυροματίδη σε 2-2 και το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο φινάλε ο Γεωργαλάς.

Εντός έδρας απώλεια, 0-0 με το Ραύκο, είχε η Αγία Βαρβάρα και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την απευθείας άνοδο, καθώς αν κέρδιζε θα ισοβαθμούσε με Νέους Εργοτέλη και ΑΕΚ.

Πολύτιμη ήταν η νίκη του ΑΟΚ με 3-2 επί του Λίντο στη Βαγιά, με χρυσή αλλαγή και σκόρερ στο 89' τον Παππά! Τα άλλα γκολ των γηπεδούχων έβαλαν οι Μαυρομάτης και Λούσι, ενώ για το Λίντο σκόραραν οι Μανιάς και Κεφαλούκος.

Ν. ΗΡΟΔΟΤΟΥ - Α.Ε.Κ.      0-1

ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΤΥΛΙΣΟΣ      1-3

ΕΛΠΙΔΕΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛ.      4-0

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - ΡΑΥΚΟΣ      0-0

Α.Ο.ΚΑΜΙΝΙΩΝ - ΛΙΝΤΟ      3-2

ΔΑΜΑΣΤΑ - ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ      3-2

ΔΩΡΙΕΑΣ - ΑΣΙΤΕΣ      3-0α.α.

ΑΝΑΛΗΨΗ - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ      0-3α.α.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

4.ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ      51

5.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ      49

7.ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ      44

13.ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛ.      24

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (27η)

ΡΑΥΚΟΣ - ΤΥΛΙΣΟΣ            

Α.Ε.ΚΑΤΣΑΜΠΑ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ      

ΛΙΝΤΟ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ            

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - Ν. ΗΡΟΔΟΤΟΥ      

ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ο.ΚΑΜΙΝΙΩΝ      

ΝΕΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΗ - ΕΛΠΙΔΕΣ      

ΔΑΜΑΣΤΑ - ΔΩΡΙΕΑΣ            

ΑΣΙΤΕΣ - ΑΝΑΛΗΨΗ            

Χωρίς εκπλήξεις η Β1 ΕΠΣΗ

Η κορυφή της Β1 ΕΠΣΗ έμεινε αμετάβλητη μετά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής αφού νίκησαν όλοι οι πρωτοπόροι, ωστόσο στην ουρά υπήρξε ανατροπή δεδομένων, με τον Πήγασο να επικρατεί της Γαρίπας και σε συνδυασμό και με την προσπέραση των Γουβών, η Γαρίπα έπεσε στην 12η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον 12ο του άλλου ομίλου και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες.

Στην κορυφή η Τριτωνία ξεπέρασε με 3-1 το εμπόδιο του Ερμή Ατσαλένιου και με «διπλό» την επόμενη αγωνιστική στο Μοχό θα εξασφαλίσει την άνοδο, παραμένοντας και το κυρίαρχο φαβορί για να πάρει και το πρωτάθλημα. Σταθερά την άνοδο στα χέρια του, ως δεύτερος όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, έχει ο Ηρακλής Νιπιδιτού, επικρατώντας με 3-5 του Εθνικού, σε ματς που έγινε στο γήπεδο της ΑΕΚ λόγω τιμωρίας του Εθνικού.

Ο Πόρος συνεχίζει να ελπίζει αφού πέρασε με 0-1 από την έδρα της Ανώπολης, όμως η τύχη δεν εξαρτάται από αυτόν, αφού πρέπει στα δύο ματς που απομένουν να κάνει μία ήττα ο Νιπιδιτός και να τον προσπεράσει. Για την ουρά, οι νίκες Πήγασου και Γουβών έδωσαν μεγάλη ανάσα στις δύο ομάδες, αφού τις έβαλαν στο δρόμο της οριστικής σωτηρίας, σε αντίθεση με τη Γαρίπα που πλέον έχει μπει σε μεγάλες περιπέτειες. Ωστόσο οι δύο αγωνιστικές που απομένουν θα κρίνουν τα πάντα…

Β1 ΕΠΣΗ (24η)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΠΟΡΟΣ      0-1

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΒΟΝΗ      2-2

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΠΙΔΙΤΟΥ      3-5

ΓΟΥΒΕΣ - ΜΟΧΟΣ      1-0

ΠΗΓΑΣΟΣ - ΓΑΡΙΠΑ      5-1

ΤΡΙΤΩΝΙΑ - ΕΡΜΗΣ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ      3-1

ΚΑΝΑΡΙΑ ΕΡΓΟΤΕΛΗ - ΧΑΡΑΥΓΗ      4-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

2.ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΠΙΔΙΤΟΥ      60

4.ΚΑΝΑΡΙΑ ΕΡΓΟΤΕΛΗ      51

9.ΕΡΜΗΣ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ      23

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (25η)

ΠΟΡΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ            

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ            

ΒΟΝΗ - ΓΟΥΒΕΣ                  

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΠ. - ΠΗΓΑΣΟΣ      

ΜΟΧΟΣ - ΤΡΙΤΩΝΙΑ            

ΓΑΡΙΠΑ - ΚΑΝΑΡΙΑ             

ΧΑΡΑΥΓΗ - ΕΡΜΗΣ ΑΤΣ.            

Πολλά γκολ από Ελλάνιο και Μαρτινέγκο

Ο Ελλάνιος Δαίδαλος και το Μαρτινέγκο... πάτησαν γκάζι παίζοντας στις έδρες τους με θεωρτητικά εύκολους αντιπάλους και συνέχισαν με πολλά γκολ τη νικηφόρα πορεία τους. Ο πρωτοπόρος Ελλάνιος επικράτησε με 6-0 του ΠΟΗ στο Γάζι ενώ 5-0 ήταν το σκορ στο Μαρτινέγκο ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Πατούχα.

Τα τέρματα του Ελλάνιου σημείωσαν οι Κόκκινος και Μπρίνταλος από δύο και οι Χαλκιαδάκης και Νταουσιάνης από ένα. Για το Μαρτινέγκο από δύο γκολ σημείωσαν οι Μουλακάκης και Λατίνος και ένα ο Τζιρίτας. Όσον αφορά τη μάχη της τετράδας, η Ρόκα επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι με τις Γωνιές με γκολ του Κουνάλη ενώ οι Κουνάβοι ξεπέρασαν με 4-2 την αντίσταση των Ποταμιών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (23η)

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΘΕΡΙΣΟΣ       5-0

ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΑ - ΙΝΙ      1-3

ΕΛΛ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ - Π.Ο.Η.      6-0

ΡΟΚΑ - ΓΩΝΙΕΣ      1-0

ΚΟΥΝΑΒΟΙ - ΠΟΤΑΜΙΕΣ      4-2

ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ - ΠΑΤΟΥΧΑΣ      5-0

Ν. ΑΣΤΕΡΑ Μ. - ΧΕΙΜΑΡΟΣ       3-1

Ρεπό: ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΑΟ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ      50

5.Ν.ΑΣΤΕΡΑ Μ.      37

8.ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      30

9.ΘΕΡΙΣΟΣ 1978      30

11.Π.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ      22

12.ΧΕΙΜΑΡΟΣ       21

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News