default-image

Αδίκησε τον εαυτό της η Κύπρος

Ποδόσφαιρο
Αδίκησε τον εαυτό της η Κύπρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στείρο 0-0 έμεινε η Κύπρος απέναντι στην Εσθονία, με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης μην καταφέρνοντας όμως να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο Κύπρος και Εσθονία ήθελαν τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για πρόκριση στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν και έμειναν στο 0-0.

Από την έναρξη της αναμέτρησης οι Κύπριοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων παρά το γεγονός ότι είχαν ηχηρές απουσίες όπως αυτή του Πιέρου Σωτηρίου αλλά και του Χαραλαμπίδη που αποκλείστηκε τελευταία στιγμή από την αποστολή. Η κατοχή μπάλας, τα πρώτα λεπτά, έφτασε το 72% χωρίς όμως οι Κύπριοι να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Αξάλου. Την πρώτη μεγάλη φάση αντιθέτως είχαν οι Εσθονοί όταν Ζέντζοφ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Παναγή στο 32ο λεπτό.

Λίγο πριν το ημίχρονο ήρθε η σειρά της Κύπρου να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 42ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Κάστανο που έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα υπήρξε ανατροπή του Κάστανου μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε».

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 50' με τον Μυτίδη αλλά το γκολ να ακυρώνεται καθώς ο Κύπριος επιθετικός ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Όσο και αν πίεζε η Κύπρος την άμυνα της Εσθονίας το γκολ δεν ερχόταν καθώς υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 80ο λεπτό μάλιστα είχαμε την ευκαιρία του αγώνα με την σέντρα- σουτ του Χρηστοφή να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και πήραν από ένα βαθμό, κάτι το οποίο μείωσε δραματικά τις όποιες ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγή, Λαΐφης, Μερκής, Στυλιανού (72' Αβραάμ), Χαραλάμπους, Λαμπάν (82' Ρουσιάς), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου, Χριστοφή, Κάστανος, Μυτίδης.

Εσθονία (Μάρτιν Ρέιμ): Αξάλου, Κλαβάν, Μπαράνοφ, Τενίστε, Κρούγκλοφ, Ντμίτρεφ, Μετς, Βασίλιεφ, Κάιτ, Οτζάμαα (69' Λουτς), Ζέντζοφ (79' Τούμετ).

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/03

Κύπρος-Εσθονία 0-0

Βοσνία-Γιβραλτάρ 5-0

Βέλγιο-Ελλάδα (21.45)

Η βαθμολογία στον όμιλο (8ος):

1.Βέλγιο 12

2.Ελλάδα 10

3.Βοσνία 10

4.Κύπρος 4

5.Εσθονία 4

6.Γιβραλτάρ 0

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News