default-image

Ένας θεσμός με 45 χρόνια ζωής συνεχίζεται τη Δευτέρα...

Ποδόσφαιρο
Ένας θεσμός με 45 χρόνια ζωής συνεχίζεται τη Δευτέρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας θεσμός με 45 χρόνια ιστορίας δεν περνάει απαρατήρητος! Ο 46ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΗ είναι μπροστά μας με τον Ηρόδοτο να αντιμετωπίζει τον Ζαρό. Το παιχνίδι που παραδοσιακά γίνεται γιορτή θα μεταδοθεί live τη Δευτέρα από το Μαρτινέγκο από την ΚΡΗΤΗ TV...

Στην πορεία των χρόνων έχουν αγωνιστεί στον θεσμό ομάδες με μεγάλη ιστορία (ακόμα και ο ΟΦΗ στην περασμένη περίοδο) με τον ΠΟΑ, τον Εργοτέλη, τον φιναλίστ Ηρόδοτο να έχουν δείξει "τα δόντια τους"!

Παντως το Κύπελλο ΕΠΣΗ έχει κατακτήσει και ο Αγιος Νικόλαος (ΑΟΑΝ) όταν το Λασίθι δεν είχε αποκτήσει ακόμα ξεχωριστή ένωση από αυτή του Ηρακλείου!

Το τρόπαιο έχει πάει 11 φορές μέχρι τώρα στο Ατσαλένιο για τον ΠΟΑ και μετά από την ομάδα του προσφυγικού προαστίου ακολουθεί επίσης ο προσφυγικός Ηρόδοτος με επτά κατακτήσεις! Έξι κύπελλα έχει ο Εργοτέλης, τέσσερα ο Ποσειδώνας, τρία το Ασήμι, ενώ με δύο τρόπαια συναντάμε τέσσερις ομάδες, τον Γιούχτα, τον ΠΑΝΟΜ, τον ΕΓΟΗ και τον Αλμυρό.

Από ενα τρόπαιο στην 45χρονη ιστορία του θεσμού έχουν ο Πατούχας, η Χερσόνησος, ο Ρούβας, η Μινωική και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, με τον Ζαρό να διεκδικεί την ερχόμενη Δευτέρα την πρώτη κούπα της ιστορίας του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News