default-image

Κάντο όπως το λέει ο Κιάσσος!

Ποδόσφαιρο
Κάντο όπως το λέει ο Κιάσσος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στρέφουμε την προσοχή μας στον επόμενο αγώνα. Θα είναι έγκλημα για μας αν κοιτάζουμε παραπέρα. Πάντα το επόμενο...». Σοφότερα λόγια δεν μπορούσαν να ειπωθούν για την κατάσταση που βρίσκεται (βαθμολογικά) ο ΟΦΗ μετά από 22 αγωνιστικές στη Football League.

Τα είπε ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες του, που διακρίνεται και για το ζήλο του να φιλοσοφεί. Ο Κώστας Κιάσσος τα έχει δει όλα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Έχει περάσει από όλες τις κατηγορίες, έχει αγωνιστεί στη League One στην Αγγλία και ξέρει με απόλυτο τρόπο τι έχει μέσα της μια μπάλα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η σωστή θέση για τον ΟΦΗ της συγκεκριμένης στιγμής και περιόδου, με την ομάδα να έχει βγάλει την πλέον θετική αντίδραση στα Περιβόλια, μετά το σοκ των Τρικάλων. Παίξε για τη νίκη σε κάθε ματς και κάνε το ταμείο στο τέλος. Μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΟΦΗ, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, χρειάζεται συνεχώς να επιβεβαιώνεται από το σύνολο του εαυτού της και της ιστορίας της.

Η όποια υπόθεση εργασίας γίνει τώρα για το πρωτάθλημα μπορεί να βγάζει ουτοπική την κάθε βλέψη του ΟΦΗ για τη διεκδίκηση μιας από τις δύο προνομιούχες θέσεις ανόδου. Ρεαλιστικό, αλλά και ανασταλτικό στην ενέργεια που μπορεί να βγάζει η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ρεαλιστικότερο είναι να προσπαθεί για τη νίκη και τους βαθμούς, που έτσι κι αλλιώς αποφέρουν ποδοσφαιρικά κέρδη. Το πρωτάθλημα έχει 34 αγωνιστικές και έχει κλείσει τις πρώτες 22. Ό,τι καλύτερο μπορείς κάνε στις άλλες δώδεκα, όπως θα έλεγε κι ο Καζαντζάκης, κατά το «φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου»!

Ο ΟΦΗ δεν έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία. Δεν είδαμε μια ομάδα να βγει και να κράξει για την εύνοιά του από τη διαιτησία. Ο ίδιος είναι αδικημένος σε αρκετά ματς, αν και, όπως είπε ο Γιάννης Πολεμαρχάκης, «πολλοί θα περίμεναν να συμβαίνει κάτι υπέρ του, επειδή εις εκ των αρχιδιαιτητών είναι Ηρακλειώτης και μάλιστα με παραδοσιακή τη σχέση του με τον ΟΦΗ εκ του πατρός αυτού».

Βλέποντας δε το "μαλλιοτράβηγμα" της Λαμίας με τον Άρη και συγκεντρώνοντας ένα-ένα τα χαρτιά αδικημένων ομάδων από τις ανακοινώσεις τους, αντιλαμβάνεσαι ότι εδώ κάτι άλλο παίζεται που δεν έχει να κάνει μόνο με τον κακό σου εαυτό.

Η νίκη δίνει χαρά. Το είδαμε και από τα Περιβόλια να λειτουργεί σαν δυνατό βάλσαμο στις τάξεις του ΟΦΗ, μέσα κι έξω μετά το σοκ με τα Τρίκαλα. Νίκα λοιπόν εσύ και όλο και κάποια δικαίωση θα συναντήσεις για τον αγώνα σου...

(Στη Φωτογραφία ο Κώστας Κιάσος με τον συμπαίκτη του και κολητό του)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News