Αθλητισμός

Δικαιώθηκε ο Αδοντάκης παίζει στα πλέι οφ με τον ΑΟΚ Χανιά

Με τον Μανώλη Αδοντάκη στη σύνθεσή του θα παραχθεί ο ΑΟΚ Χανιά στα πλέι οφ του τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών καθώς ο αθλητής δικαιώθηκε και το δελτίο του εκδόθηκε!

Ο Αδοντάκης, όπως και άλλοι δώδεκα παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι από τον Κύδωνα δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον ΑΟΚ Χανιά, όπου ήθελαν να συνεχίσουν την καριέρα τους, καθώς το προηγούμενο σωματείο τους αρνιόταν να τους παραχωρήσει τα δελτία τους.

Έτσι έμειναν αδρανείς όλη την αγωνιστική χρονιά. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας την ελευθερία τους από τον Κύδωνα και το δικαίωμα να αγωνιστούν στον ΑΟΚ Χανιά.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μανώλης Αδοντάκης δικαιώθηκε και μάλιστα έβγαλε και το δελτίο του στον ΑΟΚ Χανιά. Αυτό σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να παίξει στα εναπομείναντα παιχνίδια της χανιώτικης ομάδας αρχής γενομένης από το κυριακάτικο κόντρα στη Μεσαρά για τα πλέι οφ της ΕΚΑΣΚ. Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει αισιοδοξία και στους υπόλοιπους καλαθοσφαιριστές που διεκδικούν την ελευθερία τους από τον Κύδωνα… Εξάλλου υπάρχει πλέον δεδικασμένο.

Ο Μανώλης Αδοντάκης μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΑΟΚ Χανιά για την εξέλιξη της υπόθεσή τους και επισήμανε ότι αισθάνεται δικαιωμένος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε: «Αγαπώ το μπάσκετ και για μήνες κάποιοι βίαια και ανέντιμα στέρησαν το δικαίωμα της άθλησης από μένα αλλά και από τους συμπαίκτες μου που δυστυχώς δεν έχουν πάρει ακόμα τα δελτία τους. Αλλά όπως φαίνεται ποτέ δεν είναι αργά! Η δικαιοσύνη η οποία ήρθε μέσα από την αίθουσα των αθλητικών δικαστηρίων, απεφάνθη ότι κανείς δεν μπορεί να το παίζει Θεός και να αφαιρεί με το "έτσι θέλω" το δικαίωμα της άθλησης και της επιλογής ερασιτεχνών αθλητών να υπηρετούν το άθλημα που αγαπούν όπου αυτοί θέλουν.

Θεωρώ την επιστροφή του δελτίου μου όχι τόσο εξετάζοντας το δικαίωμα μου να αγωνίζομαι εντός γηπέδου αλλά από την ηθική διάσταση του θέματος. Την δικαίωση δηλαδή απέναντι στο εκφυλισμό του αθλητικού ιδεώδους και την καταπάτηση του κώδικα ανθρώπινων αξιών, όχι μόνο από εκείνους τους επικίνδυνους που κάνοντας χρήση της δύναμης που τους δίνει μία θέση δε δίστασαν να βγουν απροκάλυπτα και να απειλήσουν ερασιτέχνες αθλητές βάζοντας τους μάλιστα να ικετέψουν για το αυτονόητο, το δικαίωμα τους δηλαδή στην επιλογή και τον αθλητισμό. Ούτε βέβαια από εκείνους τους τυχαίους, τους περαστικούς οι οποίοι είδαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως μια "καλή ευκαιρία" να φτιάξουν πολιτικό προφίλ σπιλώνοντας υπολήψεις .Αλλά ακόμα και από αυτούς που τόσο εύκολα ξέχασαν ή πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα ατελείωτα χιλιόμετρα που γράψαμε και τους πάγκους που τόσα χρόνια μοιραστήκαμε. Ελπίζω αυτός ο χρόνος να είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για μελλοντικούς επιτήδειους που θα θελήσουν να καταστρέψουν τις προσπάθειες χρόνων και να γκρεμίσουν όνειρα αθλητών για να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα, και να ταΐσουν τον αχόρταγο εγωισμό τους.

Αυτά όμως είναι παρελθόν πλέον για μένα. Η επιστροφή του δελτίου μου εκτός από ηθική δικαίωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για μένα. Ένα ξεκίνημα σε κάτι καινούριο, πιο υγιές με προοπτική. Αυτή όμως τη φορά δεν θα παίζω μόνος, θα έχω μαζί μου άλλους 9 να με κάνουν πιο δυνατό.

Ραντεβού στο γήπεδο…», κατέληξε.

Σχόλια