default-image

Ο Καπίνο θα υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής

Αθλητισμός
Ο Καπίνο θα υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εθνική ομάδα βρίσκεται από χθες  στις Βρυξέλλες για το αυριανό ματς με το Βέλγιο στο King Baudouin Stadium στις 21:45.

Μετά από αρκετά χρόνια, η ομάδα δεν ταξίδεψε με τσάρτερ, όπως είχε καθιερωθεί από την εποχή του Ότο Ρεχάγκελ. Προφανώς, είναι απόρροια της σφικτής οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ και στην Εθνική.

Στα καθαρά αγωνιστικά, από τους 24 διεθνείς, που ταξίδεψαν, ένας θα «κοπεί» λίγο πριν από τη σέντρα. Όχι, πάντως, ο τρίτος τερματοφύλακας. Τις προηγούμενες ημέρες, ο Μίχαελ Σκίμπε δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με το αρχικό σχήμα ωστόσο φαίνεται να έχει καταλήξει στην επιλογή των προσώπων.

Στις ασκήσεις τακτικής, αλλά και στο δίτερμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν φανέρωσε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. Η διάταξη των τελευταίων αγώνων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα παραμείνει η ίδια. Στο 4-2-3-1 του Μίχαελ Σκίμπε, την εστία θα υπερασπιστεί ο Στέφανος Καπίνο.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής πείστηκε, όπως αναφέρει ο sport-fm.gr από την πολύ καλή εμφάνιση του διεθνούς πορτιέρο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έτσι θα τον χρίσει βασικό στο δύσκολο παιχνίδι με το Βέλγιο. Δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά ο Γιώργος Τζαβέλλας και τα δύο στόπερ θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με τον Κώστα Μανωλά.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Ανδρέας Σάμαρης. Στον πάγκο θα μείνει ο Κάρλος Ζέκα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο ημίχρονο, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφυλίδη (αριστερά), Πέτρο Μάνταλο (δεξιά) και Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα έχει το ρόλο του επιτελικού χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται o Κώστας Μήτρογλου.

Όσον αφορά, τη θεωρητική προετοιμασία, ο Μίχαελ Σκίμπε έδειξε στους ποδοσφαιριστές επιλεγμένες φάσεις από τα προηγούμενα παιχνίδια της «γαλανόλευκης», ενώ η ανάλυση των Βέλγων με τη βοήθεια του βίντεο θα γίνει την Παρασκευή.

Στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι διεθνείς παραδέχονται ότι το Βέλγιο είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στον κόσμο και πως από τη μέση και μπροστά μπορούν να κάνουν «παπάδες». Ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι ακόμα δεν έχουν γίνει ομάδα, να παίζουν για το σύνολο και παρατηρούν: «Διαθέτουν πολύ μεγάλη ποιότητα, αλλά εμείς θα το παλέψουμε. Άλλωστε, σε τέτοιου είδους ματς είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μας πηγαίνουν αυτά τα παιχνίδια. Εάν μας πάει καλά στην αρχή και κρατήσουμε το μηδέν πίσω, όλα μπορούν να γίνουν…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News