Αθλητισμός

Στην Κύπρο αρκετοί κρητικοί αθλητές στίβου

Αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές του στίβου επιλέγουν την Κύπρο αυτή την περίοδο για την προετοιμασία τους καθώς ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και οι Άννα Βασιλείου και Λυκούργος Τσάκωνας, οι οποίοι μαζί με τον προπονητή Άρη Βισκαδουράκη βρίσκονται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία από το περασμένο Σάββατο 18/3 και θα παραμείνουν εκεί ως τις 9 Απριλίου. Δεν τους ακολούθησε η Ειρήνη Βασιλείου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Οι δύο αθλητές προετοιμάζονται για τους αγώνες της θερινής περιόδου έχοντας ως πρώτο αγωνιστικό στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ.

Στην ίδια πόλη βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή και το γκρουπ του Παναγιώτη Ασλανίδη, το οποίο περιλαμβάνει και δύο νεαρούς αθλητές του ΟΦΗ και συγκεκριμένα τον Γιώργο Καλογεράκη και την Μελίνα Καστρινού. Μαζί τους βρίσκονται οι Άννα Κιάφα, Σοφία Ιωσηφίδου, Μαρία Φακιδάρη και Βασίλης Βλάχος. Οι παραπάνω αθλητές θα μείνουν στη Λευκωσία έως τις 29 Μαρτίου.

Τη Λεμεσό επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κυτέας για τον "ασημένιο" πρωταθλητή Ευρώπης στο επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη, τη Χανιώτισσα Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, αλλά και τους Δημήτρη Πατσουκάκη, Δημήτρη Καραγιάννη. Το γκρουπ του έμπειρου τεχνικού θα παραμείνει στη Λεμεσό από την 1 Απριλίου έως τις 12 του ίδιου μήνα.

Στις 9 Απριλίου θα ταξιδέψει για την ίδια πόλη και ο ομοσπονδιακός τεχνικός του επί κοντώ Βασίλης Μεγαλοοικονόμου με τους Εμμανουήλ Καραλής, Νίκο Νεράντζη, Κατερίνα Βαγενά και τον Γιάννη Κυριαζή.

Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου  ξεκίνησε πολύ καλά τη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων (59,47 μ.) και πλέον στρέφει την προσοχή της στην προετοιμασία της, που από αύριο και έως την 1η Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία. Η έμπειρη αθλήτρια και η συναθλήτρια της Βαγγελιώ Σοφάνη θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κοινές προπονήσεις με τους Γερμανούς ρίπτες αθλητές, που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.

Ο Γιώργος Πομάσκι επέλεξε για την θερινή προετοιμασία του γκρουπ την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα τον Άγιο Νικόλα. Ο έμπειρος τεχνικός και οι αθλητές του θα φτάσουν στην Κρήτη την 1η Απριλίου και θα παραμείνουν έως τις 22 Απριλίου. Η Βούλα Παπαχρήστου, ο Αντώνης Μάστορας, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Λίλη Αλεξούλη, ο Δημήτρης Μπαλταδούρος, ο Τάσος Γαλαζούλας και οι νεαρότεροι Βασιλεία Θεοχάρη και Αλέξανδρος Περιστέρης, θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει των αγώνων του ανοιχτού στον Άγιο Νικόλαο.

Σχόλια