default-image

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό

Ποδόσφαιρο
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΠΣΗ τα τελευταία χρόνια ποντάρει πολλά στα μηνύματα αθλητισμού και πολιτισμού που μπορεί να στείλει το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο.

Του  Μανόλη Βαρδαλαχάκη

 Άλλωστε η φωνή της είναι πάντα ισχυρή και μέσα από ενέργειες που προάγουν το «ευ αγωνίζεσθε» αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Οι τελικοί του Κυπέλλου ΕΠΣΗ είναι πάντα αγώνες με τέτοιο άρωμα και χρώμα. Είναι αγώνες που η μία ομάδα παίρνει την κούπα αλλά φροντίζει να χειροκροτήσει την ηττημένη για την προσπάθειά της και όλοι να αποχωρήσουν αγκαλιασμένοι και μονιασμένοι… Άλλωστε από χθες η τοπική Ένωση έφερε πιο κοντά τα δύο σωματεία και τις διοικήσεις τους, με το επίσημο δείπνο που έχει καθιερωθεί πριν τους τελικούς.

Το κλίμα εξαιρετικό και ευχάριστο. Ο Ηρόδοτος και ο Ζαρός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, πέρα από το πάθος και την ψυχή που καλούνται να επιδείξουν την Δευτέρα στο Μαρτινέγκο για να διεκδικήσουν την κούπα. Ο φετινός τελικός διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να σταλούν για άλλη μια φορά μηνύματα σε όλη την Ελλάδα ότι στο Ηράκλειο το ποδόσφαιρο το βλέπουν διαφορετικά! Αντίπαλα για 90 λεπτά (ή και περισσότερα αν δεν υπάρχει νικητής στην κανονική διάρκεια) είναι δύο σωματεία με τη δική τους βαρύτητα.

Ο Ηρόδοτος είναι ένα από τα βαριά ονόματα στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, με πολλά κύπελλα στην κατοχή του, εμπειρία και πολύ κόσμο στο πλευρό του. Άλλωστε δεν θα περάσουν πολλές αγωνιστικές ώστε να αναδειχτεί και πρωταθλητής φέτος στην Α1 ΕΠΣΗ, όπως μαρτυρά απόλυτα η διαφορά που έχει χτίσει στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη είναι ο Ζαρός, ένα σωματείο που επιμένει να χτίζει το δικό του «μύθο» τα τελευταία χρόνια στην ΕΠΣΗ.

Με απανωτές κατακτήσεις πρωταθλημάτων, με παίκτες που αγαπούν τη φανέλα που φορούν, με μια διοίκηση κόσμημα! Αγωνιστικά, με μια πρώτη ματιά, ο χαρακτήρας του φαβορί προσαρμόζει στον Ηρόδοτο, όμως όταν μιλάμε για τελικούς, τα φαβορί είναι μόνο στη θεωρία. Στην πράξη θα το πάρει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα και η πιο τυχερή. Ας απολαύσουν όλοι έναν τελικό που θα είναι μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News