Αθλητισμός

Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης των Special Olympics

Με την ελληνική αποστολή να κάνει πρώτη την εμφάνισή της στο κατάμεστο Planai Stadium του Schladming πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017.

Η ελληνική αποστολή χειροκροτούμενη μπήκε πρώτη στο γήπεδο, ενώ ακολούθησαν άλλες 106 αποστολές από όλο τον κόσμο δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη του Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική υπήρξε η άφιξη της φλόγας της Ελπίδας την οποία, μετά από ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου στο Ζάππειο, μετέφερε ομάδα σκιέρ η οποία κατέβηκε από μια χιονισμένη πλαγιά του Planai στο κέντρο του σταδίου του Schladming.

Το παρών στην τελετή έναρξης έδωσε και ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος επισήμανε: «Σε μια κοινωνία που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης υπάρχουν κάποια παιδιά που δίνουν μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη. Αυτή της αναγνώρισης ότι υπάρχουν που έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και ο αγώνας ο δικός τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας».

Σχόλια