Αθλητισμός

Η λογική του «λάου-λάου» και η ανάγκη νέου πλάνου...

Αυτή η ήττα αποκάλυψε ένα είδος «ανεπάρκειας» για την δυναμική που απαιτούσε πιεστικά ο στόχος. Ανεξαρτήτως κριτικής αγώνα και ανεξαρτήτως αντιδράσεων. Το σχέδιο έχει πλέον αποδείξει πως ήταν λανθασμένο εξ αρχής.

Και μόνο το στατιστικό που φανερώνει τον αριθμό «1», αρκεί για την απόδειξη και με πιστοποίηση το πρώτο «σοβαρό» τεστ του δεύτερου γύρου, που έγραψε ΟΦΗ-Τρίκαλα 0-1.

Είναι δυνατόν να μιλάει κανείς ακόμη και για υποψία διεκδίκησης, όταν ο ΟΦΗ σε όλο τον πρώτο γύρο έχει βάλει στο ταμείο του μόνο έναν βαθμό αντιμετωπίζοντας τις επτά πρώτες και ανταγωνιστικές ομάδες και να το συνεχίζει το ίδιο και στον ίδιο κύκλο αναμετρήσεων του δεύτερου γύρου; Σαφώς όχι. Ούτε λογικά, ούτε φιλοσοφικά, ούτε μαθηματικά…

Το παραμύθι τέλειωσε. Η ομάδα συνεχίζει. Μόνο που τώρα χρειάζεται καθαρό ποδοσφαιρικό μυαλό για να μπορέσει αφενός μεν να σχεδιάσει τον εαυτό που αξίζει στον ΟΦΗ για τη νέα περίοδο και από την άλλη να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα στη σεζόν που τρέχει…

Εδώ θα μετρήσει η ουσία που μπορεί να προσδώσει στις εξελίξεις η στάση της όποιας διοίκησης, έχει τα ηνία της ομάδας. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την τωρινή δοκιμασία και θέτοντας το πλάνο για την επόμενη μέρα. Ευθαρσώς και ποδοσφαιρικά.

Το δείγμα από το σημείο επανεκκίνησης του ΟΦΗ, έχει αποκαλύψει τρανταχτά ότι δύο χρονιές τώρα συμβαίνουν τα ίδια λάθη σχεδιασμού της ομάδας για κάθε περίοδο. Γκαρμπόν, μάλιστα.

Κάτι που είχε επισημανθεί από τη «ΝΚ» από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν αλλεπάλληλα άρθρα της, τόνιζαν ότι ο ΟΦΗ για να πρωταγωνιστήσει και να κερδίσει την κατηγορία, απαιτούσε ένα άλλο πλάνο σε όλους τους τομείς.

Η λογική του «σιγά-σιγά» και «λάου-λάου», με το σήμα του ΟΦΗ και τη δυναμική της έδρας θα υπήρχε η δυνατότητα να χτυπηθεί ο στόχος απέναντι σε καλά οργανωμένους -σε αρκετά πεδία- ανταγωνιστές και δη σε ΠΑΕ που είχαν ρίξει χρήμα, το πρώτο που έκανε ήταν να δώσει το στίγμα της στην ίδια τη χρονιά του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ έχει ήδη καταρρίψει τους σχετικούς αυτούς μύθους του. Αν μετρούσαν μόνο τα ματς της έδρας, στο Γεντί Κουλέ ο ΟΦΗ έχει φρικτά στατιστικά, ως ομάδα που ορέγεται άνοδο, έχοντας χάσει επτά ολόκληρους βαθμούς.

Αν το δούμε κι αλλιώς είναι 7ος στην κατάταξη, με διαφορά οκτώ βαθμών από την πρώτη Λαμία και έξι από τον Άρη, έχοντας δώσει μάλιστα τα «γερά» παιγνίδια στον πρώτο γύρο μακριά από την έδρα! Ακόμη και ο Παναιγιάλειος τον προσπερνά…

Χρειάζεται νέο πλάνο, νέος σχεδιασμός, για να κάνει ομάδα που θα συνάδει με το όνομά της και τον στόχο της.

Στ. Μ.  

Σχόλια