default-image

Η ΑΕΚ κέρδισε (0-1), οι βοηθοί... τα έχασαν στο Περιστέρι!

Ποδόσφαιρο
Η ΑΕΚ κέρδισε (0-1), οι βοηθοί... τα έχασαν στο Περιστέρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα παιχνίδι που οι βοηθοί τα έκαναν "θάλασσα" και με... θετικό πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Μάνταλο, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ...

 Αρνητικοί πρωταγωνιστές στο παιχνίδι ήταν λοιπόν οι δύο βοηθοί, με τον α' βοηθό Τάτση να μην μετράει γκολ της Ένωσης (Αραούχο) στο 0-0, υποδεικνύοντας λανθασμένα τον Μάνταλο σε θέση οφσάιντ, ενώ ο β' βοηθός Μπετσόγλου δεν επέτρεψε στους Περιστεριώτες να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Λε Ταλέκ, ο οποίος καλυπτόταν πεντακάθαρα!

Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του, με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να περιμένει την αντίπαλό του, στο δικό του μισό. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα, έπαιζαν αρκετά από τα πλάγια και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Αϊντάρεβιτς έστρωσε στον Αραούχο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε φοβερό σουτ με το εξωτερικό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Η φάση αυτή φάνηκε να ξυπνάει τον Ατρόμητο, που άρχισε να παίρνει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ισορροπεί το ματς. Ωστόσο, μετά το πρώτο τέταρτο, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τα λεπτά περνούσαν, ευκαιρίες δεν γίνονταν ούτε με… αίτηση μπροστά στις δύο εστίες μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Στο 35' ο Βάργκας βρήκε τον Γιόχανσον μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του Σουηδού πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι Περιστεριώτες βρήκαν την πρώτη τους τελική στο ματς, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Λε Ταλέκ.

Το 0-0 του πρώτου μέρους ήρθε απολύτως λογικά, μιας και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να πάρουν ρίσκα. Ο μεν Ατρόμητος έπαιζε αρκετά κλειστά και έψαχνε το γκολ στην κόντρα-επίθεση, η δε ΑΕΚ προσπαθούσε να φτιάξει ευκαιρίες μέσω οργανωμένων επιθέσεων που ανακόπτονταν από την άμυνα των Περιστεριωτών.

Τις μεγάλες φάσεις λοιπόν τις είχε το δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει δύο γκολ για να μετρήσει... το ένα. Αρχικά, στο 52', ο βοηθός Τάτσης κακώς υπέδειξε οφσάιντ τον Μάνταλο -που έδωσε έτοιμο το γκολ στον Αραούχο- αφού καλυπτόταν... μέτρα. Στη συνέχεια, στο 57', κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο γύρισμα του Ντίντακ για τον Μάνταλο, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1. Η Ενωση, για την οποία είχε ήδη μπει ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Βάργκας, είχε φέρει πλέον το ματς εκεί που ήθελε και αυτό που είχε να κάνει ήταν να ελέγξει την κατάσταση και να κλειδώσει το τρίποντο με ένα δεύτερο γκολ, αφού ο Ατρόμητος ήταν πια αναγκασμένος να παίξει πιο μπροστά και να αφήσει χώρους.

Οι γηπεδούχοι όντως το έκαναν αυτό αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει κάποια φάση. Αντιθέτως, έγινε... μεγάλη φάση στο 77', όταν η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Τόνσο και στην επαναφορά ο Λημνιός σκόραρε μετά την κεφαλιά-πάσα του Λε Ταλέκ αλλά ο δεύτερος βοηθός είδε οφσάιντ που δεν υπήρχε... Το 0-1 παρέμεινε, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση αλλά η Ενωση ήταν σοβαρή πίσω και κράτησε μια υπερπολύτιμη νίκη, βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Μανιάτης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάχα (72' Τόνσο), Κατράνης, Ούμπιδες, Πλατέλλας (72' Λημνιός), Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ, Ντιγκινί (81' Ντάουντα).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (86' Πέκχαρτ), Αραούχο (92' Γαλανόπουλος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News