default-image

Με Φάρκας η ΑΕΛ «αγκάλιασε» την παραμονή

Ποδόσφαιρο
Με Φάρκας η ΑΕΛ «αγκάλιασε» την παραμονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΕΛ επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 στην Λάρισα χάρη σε γκολ του Φάρκας και πήρε μια σπουδαία νίκη που την φέρνει ένα βήμα από την παραμονή. Μετά το 70' απείλησαν ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι.

Η ΑΕΛ ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε κόντρα στον Παναιτωλικό επικρατώντας με 1-0 στο παιχνίδι που διεξήχθη στο "AEL FC Arena" το απόγευμα του Σαββάτου.

Το γκολ του Φάρκας στο 35' έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Λάρισας και φέρνει τους "βυσσινί" πολύ κοντά στην παραμονή στην Super League. Για αυτό και στην διάρκεια του αγώνα ο πάγκος των γηπεδούχων έζησε έντονα το ματς ενώ μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης υπήρξαν έξαλλα πανηγύρια από παίκτες και τεχνικό τιμ.

Η ΑΕΛ δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της αλλά ουσιαστική και βρήκε το γκολ που έψαχνε στην πρώτη τελική που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας έτσι την πέμπτη της εντός έδρας νίκη. Ουσιαστικά το πάθος ήταν αυτό που έδωσε το τρίποντο στους "βυσσινί" με τον Παναιτωλικό να έχει και αυτός τις ευκαιρίες του για να φέρει το ματς στα ίσια καθώς το "εύθραυστο" 1-0 παρέμενε όσο οι δυο ομάδες πήγαιναν προς το 90'.

Οι γηπεδούχοι βέβαια θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς στο 71' αλλά το σουτ του Ντέλετιτς βρήκε στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή του αγώνα και τις ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Σάκης Τσιώλης για την ΑΕΛ επέλεξε ένα 4-2-3-1 με τον Ξενοδόχοφ κάτω απ' τα γκολπόστ. Ο Ναβάρο έπαιξε ως δεξί μπακ, ο Κόντορ αριστερά και οι Γιοβάνοβιτς, Φάρκας ήταν οι δυο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ντέλετιτς, Φατιόν ενώ η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Βαρέλα, Ναζλίδη και Αβραάμ με τον Τσακοπίνο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με 4-1-4-1 με τον Κυριακίδη στο τέρμα. Η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μύγα, Κούσα, Ροντρίγκες και Τσοκάνη. Μπροστά τους έπαιξε ο Μπράβο και στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Ρόσα, Πάουλο, Λόπες και Ρότσα ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός προωθημένος για τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό στα πρώτα του λεπτά. Άργησε να βρει ρυθμό με τις δυο ομάδες να κρατούν τη μπάλα αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 13' όταν ο Ναζλίδης εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Κυριακίδη να διώχνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο κόρνερ στο παιχνίδι ήρθε στο 31', ενδεικτικό ότι οι δυο ομάδες δεν απειλούσαν ιδιαίτερα τις αντίπαλες εστίες.

ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ Η ΑΕΛ

Στο 35' η ΑΕΛ που έδειχνε να θέλει περισσότερο το γκολ το βρήκε με τον Φάρκας. Οι "βυσσινί" είχαν κερδίσει φάουλ σε καλή θέση. Ο Ναζλίδης ανέλαβε απευθείας την εκτέλεση του, η μπάλα κόντραρε, ο Αβραάμ έκανε το τσαφ και η μπάλα έφτασε στον Φάρκας. Ο στόπερ των γηπεδούχων δεν το σκέφτηκε και έπιασε ένα γυριστό σουτ νικώντας τον Κυριακίδη και ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο 45λεπτο με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να έχουν την κατοχή της μπάλας και αρκετά καλή κυκλοφορία. Παρόλα αυτά όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη. Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός συνέχισε να μην μπορεί να δημιουργήσει και να απειλήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μάκης Χάβος να κάνει γρήγορα δυο από τις τρεις αλλαγές του για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Κάτι το οποίο κατάφερε με την είσοδο των Γιαννιωτή, Μαρκόβσκι.

ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΥΣΣΙΝΙ, ΤΕΛΙΚΕΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που θα μπορούσε να φτάσει αρχικά σε ένα δεύτερο γκολ όταν στο 71' η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς ο οποίος ζύγισε το πόδι του έπιασε το σουτ αλλά αυτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη ο οποίος εν συνεχεία απομάκρυνε. Η μπάλα όμως δεν έφυγε μακριά, έφτασε στον Ναζλίδη που σούταρε με τον Κούσα να βάζει την προβολή και την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός άρχισε να δημιουργεί φάσεις στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Αρχικά στο 74' σε φάουλ από τα αριστερά ο Ξενοδόχοφ δεν έδιωξε σωστά με τον Παπαδόπουλο να πιάνει το γυριστό και τον Κόντορ να απομακρύνει πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Γιαννιώτης είδε πανέμορφα τη κίνηση του Παπαδόπουλου, του πέρασε την μπάλα, ο έμπειρος επιθετικός μπήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα προς τον Μάρκος Πάουλο που ερχόταν από πίσω. Αυτός έπιασε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Ξενοδόχοφ.

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης προκειμένου να ισοφαρίσει αλλά η ΑΕΛ μπόρεσε παίζοντας μαζικά άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο να κρατήσει το υπέρ της 1-0 και να φτάσει στη νίκη.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ναβάρο (88' Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (65' Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (59' Γιαννιωτής), Μπράβο, Πάουλο, Λόπες (75' Μουνιός), Ρόσα (68' Μαρκόβσκι), Παπαδόπουλος.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News