Αθλητισμός

Το πάρτι του Τζώρτζογλου με σαμπάνιες Κουτσοκούμνη!

Το "φωτογραφίζαμε" γράφοντας ότι το Ηράκλειο διεκδικεί ένα ακόμη μεγάλο παιγνίδι ποδοσφαίρου μέσα στο Μάιο. Ο τελικός του κυπέλλου! Το Παγκρήτιο αποτελεί ήδη την καλύτερη εναλλακτική του ΟΑΚΑ, μα... την ΑΕΚ!

Ο Κωστάκης ο Κουτσοκούμνης το ξέρει; Αυτός δεν είναι ο επιτετραμμένος της FIFA στην ΕΠΟ και από τις 5 Απριλίου πανίσχυρο μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής;

Τρελάθηκαν κάποιοι  που περιστρέφονται στα σενάρια τους! Τι γίνεται εδώ, σου λένε; Έχεις έναν πρόεδρο Ένωσης, που σου τα «χώνει», τα λέει «χοντρά» στους εξουσιαστές του ποδοσφαίρου, σε ταράζει με ανακοινώσεις και δηλώσεις και συ του δίνεις επικοινωνιακά την καλύτερη συλλογική διοργάνωση που διαθέτεις, για να προσθέτεις πόντους στη μαγκιά του;
Και να βγαίνεις να το λες μια μέρα μετά που ανακοίνωνε το «γκλαμουράτο» διεθνές φιλικό της 7ης Ιουνίου με την Εθνική  Ελλάδας του 2004 εναντίον της Ίντερ του 2010, ως πρωτοβουλία της Ένωσης του;

Τον Κωστάκη τον Κουτσοκούμνη τον είχε «ξεφτελίσει» ο Τζώρτζογλου, ενώπιον όλων των προέδρων των ΕΠΣ της χώρας!  «Εσύ» είχε πει στον Κύπριο «δεν μπορείς να φτιάξεις το ποδόσφαιρο της χώρας σου, που έχει σκάνδαλα παγκοσμίου φήμης και έρχεσαι εδώ, στην Ελλάδα, να φτιάξεις το δικό μας ποδόσφαιρο;». Τζουπ ο Κωστάκης, του κλείνει το μικρόφωνο! Το θυμάστε;

Όλα τα παραπάνω έγιναν θέμα συζητήσεων πολλών "ποδοσφαιροπατέρων" και "παρατρεχάμενων" ανά την επικράτεια. Μας μεταφέρθηκαν, την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ αισθάνονταν την ικανοποίηση της επιρροής του, προφανώς γιατί λέει την αλήθειά του και έχει προβεί σε κινήσεις που έχουν εκτιμηθεί και ίσως να μην έχουν δει όλες, το φως της δημοσιότητας.

Σκεφτήκαμε ωστόσο, ότι δεν πάει γυμνός στα αγκάθια. Έχει πίσω του ένα υπόβαθρο. Μια ΕΠΣΗ που φημίζεται διαρκώς για τα πολύ καλά πρωταθλήματά της, για τις Μικτές της ομάδες, τις επιτυχίες της σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που πρόσφερε επί σειρά ετών στο φίλαθλο κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης. Εν γένει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της.

ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν χωράει και δεν είναι προς γενικό καλό να τίθεται ζήτημα με τους διαιτητές, όπως αυτό με τον Κουκουλάκη ή το άλλο που κορυφώθηκε και δη φορτικά την προηγούμενη Δευτέρα στην Πηνειού, με το γνωστό σκηνικό. Πόσο μάλλον με την ανακοίνωση, η οποία, μάλλον, θα απαντηθεί με πράξεις.

Πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΔΠΗ Κώστας Κουναλάκης, θα παραστεί στη συνεδρίαση της ΕΠΣΗ τη Δευτέρα, έχοντας ζητήσει ακρόαση σε επικοινωνία του με τον αρχιδιαιτητή Πλούταρχο Γιώργο Κουτεντάκη.

Τι έχει στο μυαλό της η ΕΠΣΗ με τη διαιτησία και τον Σύνδεσμο; Θα φανεί και ίσως να θέσει και διλήμμτα  και σε ψηλότερα πατώματα…  (Με τη FIFA ή... με τον Κοντονή;)

ΕΠΙ ΤΗΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Η ανακοίνωση του ΣΠΔΗ έπρεπε να γίνει. Ήταν και βασικό ζήτημα στο σχολιασμό μας. Αν βέβαια έλεγε ότι το θέμα πράγματι προκλήθηκε από μια ακατανόητη επιμονή του κ. Μαστορίδη, την ώρα που οι άνθρωποι της ΕΠΣΗ έκαναν τα πάντα να το αποφύγουν, θα ήταν "σούπερ"!

Φυσικά, δε θα επιμείνουμε αν ήταν 1.300 ή 480, αν δόθηκε ή δε δόθηκε απόδειξη. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να πάσχουν από ακοή τόσα άτομα που άκουγαν. Μετά το «είναι εσωτερικά θέματα», ειπώθηκε ότι «δε δόθηκε απόδειξη 1.300, αλλά...» σε εσωτερική τους συζήτηση κατόπιν αντι-παραστάσεως.

Ας είναι. Μην κολλάμε. Για τον Κουκουλάκη μόνο από εδώ (τα κείμενα και τις ραδιοφωνικές εκπομπές) υπήρξε έντονη αντίδραση όταν τον "τρώγανε" από το πρώην ποδοσφαιρικό σύστημα, χωρίς να πέσουμε καν στο δίλημμα (τους) Φουκάκης ή Κουκουλάκης.

Ο Ηρακλειώτης συν-αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, ας δείξει τώρα την ανωτερότητά του και το σέβας στην εξουσία του, με μια παρουσία στο Σύνδεσμο που τον στήριζε τόσα χρόνια, όπως και η Ένωση. Γιατί το μόνο που θυμόμαστε ήταν ένα καταγραφικό σχόλιό μας, ότι πήγε στην Πηνειού, μια Δευτέρα, αλλά... μετά που είχαν φύγει όλοι και ήταν εκεί μόνο ο φίλτατος. Άντε λήξτε το...

Για την παρούσα διοίκηση της ΕΠΣΗ, οι μόνοι που δεν πρέπει να μιλάνε είναι οι διαιτητές, γιατί δεν έχουν γνωρίσει την ελάχιστη παρέμβαση ούτε για μία κίτρινη κάρτα. Ευτυχώς αναγνωρίζεται από πολλούς και πιστοποιείται από τη συνεργασία τους τόσα χρόνια μέσα από το ιδιότυπο καθεστώς που επέφερε η ρήτρα ανεξαρτησίας.

Ξέρουν επίσης ότι και τα χρήματα που αποτελούν ποσοστά διαιτησιών, στην επιμόρφωση και στις εκδηλώσεις του ΣΔΠΗ πηγαίνουν. Στους ίδιους τους διαιτητές, που απολαμβάνουν ένα ξεχωριστό καθεστώς στο Ηράκλειο, μέσα από τους κανονισμούς της FIFA. Η ΟΔΠΕ ήταν εξαφανισμένη χρόνια για την ΕΠΟ, ο ΣΠΔΗ ποτέ για την ΕΠΣΗ. Και καλώς, συνέβη. Είθε και να συνεχίσει!

Στ. Μ.

Σχόλια