Αθλητισμός

Σχολή προπονητών μπάσκετ στην Κρήτη

Σχολή προπονητών μπάσκετ Β' και Γ' κατηγορίας θα λειτουργήσει και φέτος στην Κρήτη, όπως έκανε γνωστό η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης καθώς εγκρίθηκε από τη  ΓΓΑ.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να συγκεντρωθεί και ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συμμετασχόντων που θα ξεπερνά τα 25 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚ αναφέρει:

«Παρακαλούνται όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής στις σχολές προπονητών μπάσκετ Γ και Β κατηγορίας που πρόκειται να λειτουργήσουν στη Κρήτη (ελάχιστος αριθμός ανά τμήμα 25-30 άτομα)  και ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν, να υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ΕΚΑΣΚ  για κάθε τμήμα αναλόγως των γενικών και ειδικών προσόντων συμμετοχής.

Οι γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής  είναι:

1. Να είναι υγιής και αρτιμελής σε βαθμό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στη διδασκαλία (Β,Γ)   

2. Να έχει ηλικία άνω των 21 ετών .

3. Να έχει ενεργό  συμμετοχή ωε αθλητής στο μπάσκετ (με δελτίο αθλητή και συμμετοχή σε αγώνες  με βάση τα Φύλλα Αγώνος) σε αναγνωρισμένα σωματεία οποιασδήποτε  κατηγορίας για 5 τουλάχιστον χρόνια που αποδεικνύεται από βεβαίωση της ΕΚΑΣΚ (Γ). Για απόφοιτους ΤΕΦΑΑ απαιτούνται 2 έτη και απόφοιτους ΙΕΚ( προπονητής αθλήματος )4 έτη.  

4. Απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμης σχολής.

5. Στις σχολές δεν γίνονται δεκτοί  όσοι στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν τα κωλύματα που προβλέπονται από το άρθρο 3 του Ν. 2725/99 όπως ισχύει σήμερα.  

Εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός  ενδιαφερομένων και εγκριθεί η λειτουργία των σχολών από τη ΓΓΑ, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.  

Παρακαλούμε η εκδήλωση ενδιαφέροντος να έχει κατατεθεί στην ΕΚΑΣΚ ( e-mail, ekask@otenet.gr) υπόψη κ. Κανάκη Μιχάλη, μέχρι την Παρασκευή 31/3/2017».  

Σχόλια