default-image

Το Ηράκλειο με τη λάμψη των "Αστεριών"!

Ποδόσφαιρο
Το Ηράκλειο με τη λάμψη των "Αστεριών"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο αξίζει από παράδοση, δυνατότητα, κυρίως κουλτούρα και αντίληψη, μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Τα τελευταία χρόνια τα έχει στερηθεί, είτε από την πτώση των ομάδων του από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, είτε από τις άθλιες περικοπές των ποδοσφαιρικών κέντρων εξουσίας της Αθήνας, που αξιολογούσαν με κριτήριο την «υποταγή».

Για τους λόγους αυτούς, υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την είδηση για το παιγνίδι που θα φιλοξενηθεί στο Παγκρήτιο την Τετάρτη 7 Ιουνίου, με πρωταγωνιστές που έχουν μείνει ανεξίτηλα στην ιστορία. Η εθνική μας ομάδας, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 και η πρωταθλήτρια του 2010 στο Champions League, η Ίντερ Μιλάνου, με τις κατακτήσεις που έκαναν πάταγο αμφοτέρως. Η παρέα του Ότο Ρεχάγκελ που έχει αποδεχθεί και θα είναι εδώ με την παρέα του Μουρίνιο που πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα και ταπείνωσε την Μπάγερν στον τελικό!

Για τη διοργάνωση αυτή, που υποδέχονται και υποστηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, η ΕΠΣΗ πιστοποίησε ξανά την ευρύτητα των σχέσεων της διεθνώς και μαζί τη διακαή αναζήτηση της να προσφέρει κάτι περισσότερο από τα πολύ πετυχημένα τοπικά της πρωταθλήματα ή τις υπέροχες πορείες των Μικτών της Ομάδων με τα ταλαντούχα παιδιά του Ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Ζαγοράκης - Καραγκούνης!

Οι πληροφορίες μας οδηγούν σε σημαντικά πρόσωπα που έπαιξαν και παίζουν πρωτεύοντα ρόλο να γίνει αυτό το παιγνίδι. Ο ευρωβουλευτής και κάπτεν… της Πορτογαλίας Θοδωρής Ζαγοράκης και ο τυπάρας Γιώργος Ζαγοράκης, το είχαν μεράκι από την πρώτη φορά που τους έκανε την πρόταση ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου. Προσπαθούν μάλιστα όχι μόνο να φέρουν τους κορυφαίους συντελεστές είτε από το έμψυχο δυναμικό που θα απολαύσουμε ως σταρ στο γήπεδο, αλλά και να δώσουν παγκόσμια αίγλη και προβολή στο γεγονός για την βασίλισσα του πολιτισμού και τουρισμού Κρήτη. Έτσι μαθαίνουμε πως θα υπάρξει υποστήριξη και από αρμόδια όργανα της Ευρωβουλής ώστε να ενισχυθεί η διοργάνωση στην ακτινοβολία της, ενώ συμβάλλουν και για την παρουσία μεγάλων ονομάτων από τον κόσμο των χορηγιών, ώστε αυτό το ματς να μην εξαρτηθεί από τα εισιτήρια και να το απολαύσουν όσο το δυνατόν γίνεται ευρύτερα οι νέοι της Κρήτης.

Ο σκοπός άλλωστε του αγώνα της Inter fot Ever, με την Εθνική Ελλάδας 2004, θα είναι και ιερός, αφού τα έσοδα, θα διατεθούν σε σπουδαίο ίδρυμα της χώρας. Παράλληλα θα προσελκύσει την παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων από Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ θα υπάρξει ευρεία τηλεοπτική διάθεση προβολής.

Οι Κινέζοι!

Από τις πρώτες πληροφορίες που ήλθε για το μέγα φιλικό της 7ης Ιουνίου στο Παγκρήτιο, ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κινεζική τηλεόραση που θέλει να μεταδώσει το Ελλαδα 2004- Inter for Ever, στο κοινό της Κίνας. Ρόλο έχουν παίξει οι πρώην διεθνείς μας (Ζαγοράκης, Καραγκούνης) που αβαντάρουν την εκδήλωση, Να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος που έπαιξε ρόλο για το ναι της Ιταλικής ομάδας είναι το πρώην αστέρι της Χαβιερ Ζανέτι που είναι πρώτος αντιπρόεδρος στην Ίντερ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News