default-image

Ρόδας: Αυτό που έκανε ο ΑΟΚ Χανιά είναι εξωπραγματικό

Μπάσκετ
Ρόδας: Αυτό που έκανε ο ΑΟΚ Χανιά είναι εξωπραγματικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την πορεία του ΑΟΚ Χανιά έως τώρα, αλλά και τις βλέψεις που έχει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ των ανδρών μίλησε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Ρόδας.

Ο Μακεδόνας τεχνικός μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου χαρακτηρίζοντας εξωπραγματική τη φετινή πορεία της ομάδας του, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι ο ΑΟΚ θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Μεσαράς και θα προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο: «Τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα παιδιά για την επιμονή και την υπομονή που έδειξαν μέχρι τώρα. Ο δεύτερος γύρος της ομάδας μας ήταν πολύ καλός. Και η κατάκτηση της πρώτης θέσης μου δίνει περισσότερο δύναμη και διάθεση για να προχωρήσουμε».

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ: «Το πρωτάθλημα φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικό αφού μέχρι και την τελευταία αγωνιστική παιζόταν ποια ομάδα θα είναι στους 4, με καλές ομάδες… και αυτό έκανε το αποτέλεσμα της παρουσίας μας ακόμη πιο σημαντικό που πρέπει να το καταλάβουν περισσότερο ο κόσμος».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, η οποία είναι νεοϊδρυθείσα: «Αυτό που κάναμε φέτος είναι εξωπραγματικό. Ξεκινήσαμε 17 Οκτωβρίου την ομάδα και με τρεις προπονήσεις κατέβηκαν στην πρώτη αγωνιστική. Βρέθηκαν 13 παιδιά που έπαιζαν σε ομάδες εργασιακού 4 αθλητές, 5 φοιτητές που είχαν να παίξουν σε ομάδα 2-3 χρόνια και 4 αθλητές που έπαιζαν σε ομάδες τοπικού άλλων πρωταθλημάτων. Οι παίκτες μου αυτοί με υπομονή και επιμονή και με την βοήθεια παικτών που δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα έγιναν μια οικογένεια με καλή χημεία και τη λέξη ομάδα μπορείς να την δεις στον ΑΟΚ Χανια πλέον. Δεν υπήρχαν 30 παιδιά παιδικού εφηβικού που θα μπορούσαμε να τα δουλέψουμε σωστά και θα κατέβαιναν πολύ καλά στο πρωτάθλημα… ξεκινήσαμε λοιπόν υπό του 0. Θεωρώ ότι το προπονητικό πλάνο πάει καλά και το δείχνει… παρά τις απουσίες και κάποιους τραυματισμούς καταφέραμε η αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας να είναι πετυχημένη μέχρι στιγμής».

Για τα play off που ξεκινούν: «Ξεκινάμε 26/3 την σειρά παιχνιδιών με την Μεσαρά που είναι μια ομάδα που παίζουν χρόνια μαζί και είναι στους τελικούς. Χωρίς άγχος και με δίψα για παραπάνω θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε 1-1 και θέλουμε 2 νίκες για να πάνε τελικούς. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και ελπίζω ότι θα βγει στα μπαράζ».

Για τους συνεργάτες του και τη διοίκηση: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου Κατσιάνο Ηλία, Μαρακακη Μάριο, Ξυφτίλη Κωνσταντίνο, Μαργώνη Ιωάννα για την μέχρι τώρα δουλειά που έχουμε κάνει. Αλλά πιο πολύ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Ξυλάκη Μιχάλη και τους ανθρώπους δίπλα του που έκααν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να αισθάνεται ο καθένας ότι βρίσκεται σ' έναν σύλλογο που χαίρετε και λειτουργεί εξίσου καλά όπως πολλές ομάδες μεγάλων κατηγοριών».

Καταλήγοντας τόνισε: «Έχουμε συνέχεια γιατί ο ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ είναι σύλλογος με γερά θεμέλια σε σωστές βάσεις, υγιείς και με νοοτροπία πρωταθλητισμού για τα παιδιά των Χανίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News