Αθλητισμός

Ένας παιδεραστής που θέλει να πάει στην Ολυμπιάδα

Το 2014 βίασε ένα 12χρονο κορίτσι. Έμεινε στη φυλακή ένα χρόνο και τώρα βάζει στόχο να πάει στους Ολυμπιακούς του 2020. Ο λόγος για τον Ολλανδό Στίβεν Βαν Ντε Χέλντε.

Είναι γεγονός πως οι νόμοι περί παιδεραστίας στις Κάτω Χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο) δεν είναι και τόσο αυστηροί. Αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά με την περίπτωση του Ολλανδού αθλητή του μπιτς βόλεϊ και μέλος της εθνικής ομάδας. Το 2014 ο Βαν Ντε Χέλντε γνώρισε μία 12χρονη Βρετανίδα μέσω του facebook.

Ταξίδεψε στο Μίλτον Κέινς, τη συνάντησε και τελικά τη βίασε. Ο 22χρονος συνελήφθει τελικά μετά από καταγγελία της 12χρονης και παραδέχθηκε το έγκλημα του και καταδικάστηκε από την Ολλανδική δικαιοσύνη σε ποινή φυλάκισης… τεσσάρων ετών. Τελικά έμεινε έγκλειστος μόλις ένα χρόνο και από την ολλανδική ομοσπονδία του επιτράπηκε να επιστρέψει στους αγώνες. Και να ήταν μόνο αυτό…

Ο Βαν Ντε Χέλντε θέλει να διεκδικήσει και μία θέση στην Ολυμπιακή ομάδα μπιτς βόλεϊ της Ολλανδίας για το 2020! «Καταλαβαίνω ότι τα ΜΜΕ με έχουν παρουσιάσει ως τέρας και παιδόφιλο, όμως δεν είμαι κάτι τέτοιο. Όλοι έχουν μια άποψη για μένα όμως δεν είναι δίκαιο να γνωρίζουν μόνο τη μία πλευρά της ιστορίας» δήλωσε ο 22χρονος που πριν το επεισόδιο ήταν ένας από τους ανερχόμενους σταρ του Ολλανδικού μπιτς βόλεϊ.

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχόλια