default-image

Ο Γιάννης οδηγεί σταθερά τους Μπακς στα πλέι οφ

Μπάσκετ
Ο Γιάννης οδηγεί σταθερά τους Μπακς στα πλέι οφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει την διαφορά στο τέλος οι Bucks επιβλήθηκαν με 97-96 των Clippers στο L.A και ανέβησαν στην 7η θέση στην Ανατολή!

Οι Bucks θέλουν να μπουν playoffs και το δείχνουν. Παλεύουν με νύχια και με δόντια. Τα δίνουν όλα. Και αυτό έκαναν και κόντρα στους Clippers στο L.A, όπου πραγματοποιώντας απόλυτα ισορροπημένη εμφάνιση - αφού 7 παίκτες τους επιχείρησαν από 8 έως 10 σουτ και 6 από αυτούς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων - πήραν μία τεράστια νίκη με 96-97 και σε συνδυασμό με την ήττα των Pistons από τους Jazz ανέβηκαν στην 7η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 33-34!

Στη μέση όλων αυτών δεν βρισκόταν άλλος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος από την στιγμή που μπήκε στο παρκέ στην 4η περίοδο πήρε τους Bucks στην πλάτη του στο τελευταίο 5λεπτο, αφού είχε άμεση ή έμμεση συμμετοχή στους 12 από τους τελευταίους 14 πόντους της ομάδας του! Συγκεκριμένα, ο Γιάννης σημείωσε 4 πόντους και ήταν αυτός που έδωσε τρεις ασίστ στον Matthew Dellavedova για άλλους 8 πόντους (ένα δίποντο και δύο τρίποντα, συμπεριλαμβανομένου του τριπόντου που έκανε το σκορ 91-97 περίπου 80 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα), με τον Greg Monroe να σκοράρει με 2 βολές ενδιάμεσα!

Ο Γιάννης τελείωσε μάλιστα τον αγώνα όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 πόντους με 5/10 σουτ, 6/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κόψιμο, με τον Khris Middleton να προσθέτει άλλους 16 πόντους και τους Dellavedova και Monroe από 12 πόντους. Για τους Clippers, o DeAndre Jordan είχε 22 πόντους και 17 ριμπάουντ, ο Blake Griffin 18 πόντους και o J.J Redick 16 πόντους, με τον Chris Paul να μένει στους 6 πόντους με 2/10 σουτ, 8 ασίστ και 6 λάθη.

Παιχνίδι για γερά νεύρα

Οι Bucks φρόντισαν να δείξουν από την αρχή του αγώνα ότι δεν πήγαν στο L.A για τουρισμό. Μένοντας πιστοί στο πλάνο τους, μπόρεσαν να κρατήσουν την επαφή τους με το σκορ στην αρχή, μην αφήνοντας τους Clippers να ξεφύγουν, μέχρι που ξέσπασαν στο φινάλε της πρώτης περιόδου και με ένα σερί 11-0 ξέφυγαν με 20-28. Στην δεύτερη περίοδο συνέχισαν για αρκετή ώρα να έχουν τον έλεγχο, ξεφεύγοντας με 27-35 κάποια στιγμή, ωστόσο οι Clippers αντέδρασαν και με ένα επιμέρους σκορ 10-2 ισοφάρισαν σε 37-37, με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 46-46.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Milwaukee θα ξέφευγε εκ νέου με 47-55, ωστόσο πάλι οι Clippers θα έφερναν άμεσα το παιχνίδι στα ίσα (60-60), κλείνοντας τελικά την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 69-67. Το παιχνίδι ήταν πλέον ντέρμπι και ως τέτοιο εξελίχθηκε στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, με τους Bucks να ξεφεύγουν πάλι με 77-83 και τους Clippers να μειώνουν σε 82-83. Η συνέχεια ήταν γεμάτη άγχος, με τους Bucks να ξεφεύγουν με 91-97 χάρη σε τρίποντο του Dellavedova περίπου 80 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και τους Clippers να μειώνουν σε 96-97 χάρη σε 5 σερί πόντους του Jordan, για να φτάσουμε στο φινάλε του αγώνα, όπου αρχικά ο Γιάννης αστόχησε σε σουτ από την κορυφή της ρακέτας, με τον Griffin να αστοχεί στο τέλος του αγώνα σε σουτ από τα 3 μέτρα, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στους Clippers.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News