default-image

"Μαύρη τρύπα" στον ήλιο της αθλητικής δικαιοσύνης;

Ποδόσφαιρο
"Μαύρη τρύπα" στον ήλιο της αθλητικής δικαιοσύνης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταλαβαίνουμε τον Μπάμπη Τεννέ. Θα πέφτει ο άνθρωπος και δεν θα κοιμάται αν του χρεωθεί σε δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το ίδιο λάθος. Καταλαβαίνουμε, πως είναι σαν ένα σαράκι που τον καίει...

Καταλαβαίνουμε επίσης, τους πάντες στη Λαμία που το τρέχουν με τα γερά νομικά πόδια του Κούγια, αλλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε, τι έκανε το πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας, για να δημιουργήσει αυτό το σκάνδαλο (επί της ουσίας), τρώγοντας τον χρόνο... του ΚΑΠ και στέλνοντας χωρίς αιτιολόγηση, το γράμμα στον εισαγγελέα. Μυρίζει... ευωδιαστά πως η αρχική σκέψη ήταν να φάνε χρόνο και στο βάθος τον κήπο της υπόθεσης!

Πως να έχουμε όμως εμπιστόσυνη και σε ποιούς;

Από τις χειρότερες περιπτώσεις  που τροφοδοτούν την εκτροπή στο ποδόσφαιρο, και διαταράσσουν την ισορροπία με συνέπεια τα αρνητικά παράγωγα (καχυποψία, βία κλπ), προέρχεται  από τα δικαιοδοτικά όργανα του ίδιου του ποδοσφαίρου.  Με πολλές μορφές. Από σκανδαλώδεις έως ακατανόητες αποφάσεις, όπως βιώνουμε επί χρόνια…

Γιατί να γίνει θέμα του Ντουρμισάι, από ένα πειθαρχικό όργανο που έχει εκδικάσει παρόμοιες ή «γκαρμπόν» υποθέσεις;  Γιατί  έτσι ξαφνικά η πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Football League, το πήγε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και εκείνος είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση;

Και τι να έχει δηλαδή; Πέταξε κανείς καμιά κροτίδα στο γήπεδο, έγιναν εκτεταμένα ή μη επεισόδια; Εδώ, πρόκειται για καθαρό αγωνιστικό ζήτημα, που αφορά το παιγνίδι εντός γηπέδου. Έχει να κάνει τον ΚΑΠ και τις προκηρύξεις. Τι ήταν αυτό δηλαδή που έκανε την πρόεδρο να «φάει» είκοσι μέρες από την υπόθεση, την ώρα που ο ΚΑΠ, λέει επτά; Περίεργο.

Πρόεδρος με εμπειρία έχοντας εκδικάσει η ίδια πέρσι το περιβόητο «λάθος Τεννέ» στον Απόλλωνα, είναι δυνατόν να «κόλλησε» στις υποδείξεις και στις συνεντεύξεις του δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση Ντουρμισάι για τη Λαμία;  Δεν γίνεται κανείς το πιστέψει.

Ποιο ήταν λοιπόν το ερέθισμα που προκάλεσε όχι μόνο την έτσι κι αλλιώς επιζήμια χρονοτριβή, σπέρνοντας και την αμφιβολία; Αναπάντητο.

Η υπόθεση αυτή που σχετίζεται με πραγματικό έννομο συμφέρον ομάδων, πρέπει να εκδικασθεί τάχιστα, πριν οι τίτλοι που είδαμε χθες να επικρατούν με κύρια φράση «το... κουκούλωσαν», συνεχίσουν να προσθέτουν κι άλλες τοξικές ουσίες στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον του ποδοσφαίρου.

(Προς δόξα της "εξομάλυνσης"!)

Ο διαιτητής με το κρητικό επίθετο που θα διευθύνει τον αγώνα ΟΦΗ - Τρίκαλα, προέρχεται από μια εξαιρετική διαιτησία όπως είδαμε, στο επεισοδιακό παιγνίδι Ορφέα Ξάνθης - Καλαμαριά. Είθε η συνέχεια και το Σάββατο για τον Απόστολο Σημαιάκη (Χαλκιδικής).

Δεν υφίσταται καν θέμα κόντρας με διαιτησίες Χανίων και Ηρακλείου ή άλλων Ενώσεων της Κρήτης. Το τόνισαν ξεκάθαρα τη Δευτέρα ΕΠΣΗ και ΣΔΠΗ στη συγκέντρωση. Είναι υπερβολικό κι επικίνδυνο, άλλωστε. Οι σχέσεις των θεσμικών φορέων στο νησί είναι σε υψηλό επίπεδο. Η ανάλυση του φαινομένου, που τέθηκε «στρογγυλεμένα» σε ανακοίνωση και με δόση αγωνίας, έχει συγκεκριμένους αποδέκτες και πόλους εξωθεσμικών επιρροών που συνδέονται με το νυν «σύστημα».

Το δε θέμα ΕΠΣΗ - Κουκουλάκης, θα έπρεπε να έχει κλείσει με την πρώτη. Όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Κι αλίμονο αν αυτό που συζητήθηκε τη Δευτέρα περί αποδείξεως χρημάτων που δεν δόθηκαν, στηρίχθηκαν σε σκεπτικά, «εγώ η εξουσία» ή «το παιδί μου είναι διαιτητής, ή ο τάδε είναι φίλος μου». Στενάχωρο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News