Αθλητισμός

Αναβολή στη Football League ζητά ο ΠΣΑΠ

Την έντονη δυσαρέσκεια του ΠΣΑΠ προκάλεσε η καταγγελία από την ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη του συμβολαίου με την Football League.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αντέδρασε και ζήτησε να μην οριστούν διαιτητές και παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, αρχής γενομένης από την 21η αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο (18-19/03), μέχρι να τακτοποιηθούν οι υφιστάμενες ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

Μάλιστα απέστειλε επιστολές με το αίτημά του στην ΕΠΟ και στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από τον ΠΣΑΠ: «Τον μη ορισμό παιχνιδιών και διαιτητών στο πρωτάθλημα της Football League, αρχής γενομένης από την προσεχή αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου και μέχρι να τακτοποιηθούν οι υφιστάμενες ασφαλιστικές εκκρεμότητες, ζήτησε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Football League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι η ασφαλιστική εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη, κατήγγειλε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Football League.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, με την παρούσα επιστολή μας, επιθυμούμε να Σας ενημερώσουμε ότι αιφνίδια πληροφορηθήκαμε, ότι η ασφαλιστική εταιρεία με την επωνυμία «Ευρωπαϊκή Πίστη», κατήγγειλε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών Β' Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου από 01.02.17 και να αιτηθούμε από την Ομοσπονδία Σας και Εσάς προσωπικά και από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, να μην ορίσετε κανέναν διαιτητή στα παιχνίδια της Football League που έπονται στις 18-19.03.17, πριν Σας χορηγηθεί από την ασφαλιστική εταιρεία βεβαίωση ασφάλισης για όλα τα παιχνίδια και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, για την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού και ατυχήματος σε καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας οποιουδήποτε συναδέλφου μας ποδοσφαιριστή. Προς γνώση, για την επέλευση των εννόμων συνεπειών, καθώς και για την ανάληψη ευθυνών από τους ενδιαφερόμενους υπεύθυνους φορείς του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από τη διενέργεια αγώνων υπό καθεστώς πλήρους ανασφάλιστης εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 85 του ν. 2725/1999».

Πηγή: www.flnews.gr

Σχόλια