default-image

O Ολυμπιακός 2-0 τον Ατρόμητο

Αθλητισμός
O Ολυμπιακός 2-0 τον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Ατρόμητο υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 24η αγωνιστική της Super League, με τη νίκη να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους γηπεδούχους.

Οι Πειραιώτες έρχονταν από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο), βλέποντας τη διαφορά τους να έχει μειωθεί στους τρεις βαθμούς από τον δεύτερο Πανιώνιο (με ένα ματς παραπάνω οι "κυανέρυρθροι"). Επομένως ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να στοχεύει σε τίποτα λιγότερο από τους τρεις βαθμούς, ενώ στο βάθος υπάρχει η ρεβάνς με την Μπεσίκτας στην Τουρκία για τους 16 του Europa League.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 1-0, χάρη στην κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 36'.

Καλύτερο το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με εκατέρωθεν καλές φάσεις και τον Φυτανίδη με αυτογκόλ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 υπέρ των "ερυθρολεύκων" στο Φάληρο.

O καταρτισμός της ενδεκάδας από τον Βασίλη Βούζα έκρυβε ερωτηματικά, τόσο αναφορικά με την χρησιμοποίηση του Ντομίνγκες σε ρόλο επιθετικού, όσο και με την απουσία καθαρού ανασταλτικού μέσου. Την ίδια στιγμή στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών υπήρχαν τρεις παίκτες που το προηγούμενο διάστημα ήταν αγωνιστικά άπραγοι και η ετοιμότητα τους έμενε να διαπιστωθεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του χωρίς άγχος έψαχνε να κάνει το γνωστό παιχνίδι των αντεπιθέσεων, κρατώντας πίσω από την μπάλα τους παίκτες του σε φάση άμυνας.

Ο Ολυμπιακός είχε στο πρώτο μέρος την κατοχή (62% - 38%) και περισότερες τελικές (9, οι τρεις στον στόχο - 3 ο Ατρόμητος, μια στο στόχο), ωστόσο σε ένα σχήμα χωρίς σημείο αναφοράς στην επίθεση έλειπε η απαιτούμενη κίνηση στον χώρο και οι εναλλαγές θέσεων.

Είχε τον έλεγχο του αγώνα η ομάδα του Βούζα, ευκαιρίες ωστόσο δεν δημιουργούσε κόντρα σε έναν Ατρόμητο που έδειξε ικανός να σκοράρει στην κόντρα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Μόλις στο 35ο λεπτό κατάφερε να βρεθεί καθαρά σε θέση βολής. Πανέξυπνη κάθετη κίνηση του Ανδρούτσου, που βγήκε απέναντι στον Γκορμπούνοφ αλλά με το αριστερό δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Από το κόρνερ που ακολούθησε η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, που με το αριστερό σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ντα Κόστα έφτασε πρώτος στην μπάλα και με το κεφάλι έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Με το 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο 45λεπτο.

Δίχως να έχει κάτι να χάσει από το ματς, ο Ατρόμητος βγήκε με περισσότερη επιθετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας να χτυπήσει κυρίως από τις πτέρυγες. Ο Πλατέλλας στο 57' είχε μια καλή στιγμή να σκοράρει, όμως ο Λεάλι μπλόκαρε εύκολα το πλασέ του Έλληνα εξτρέμ με το αριστερό.

Η συνολική εικόνα του αγώνα ωστόσο δεν άλλαζε και ο Ολυμπιακός βρήκε δεύτερο τέρμα με τον ίδιο δημιουργό στο 62'. Ο Φορτούνης από δεξιά γύρισε στον Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός φορ (πήρε τη θέση του Ντομίνγκες στο 59') έπεσε στην φάση με τον Φυτανίδη, που βρήκε τελευταίος την μπάλα για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 75ο λεπτό, όταν ο Ντάουντα βγήκε φάτσα με τον Λεάλι όμως ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε μια φανταστική επέμβαση κρατώντας ανέπαφη την εστία του!

Στο 82' ήταν η σειρά του Γκορμπούνοφ για μια μεγάλη επέμβαση. Ο Ολυμπιακός ξεδιπλώθηκε υποδειγματικά στον κενό χώρο, το "τσαφ" του Ελιουνούσι στο γύρισμα του Ντε λα Μπέγια έγινε ασίστ για τον Ανδρούτσο, που ναι μεν δεν πλάσαρε σωστά αλλά ακόμη κι έτσι ο γκολκίπερ του Ατρομήτου άπλωσε το κορμί του και κατάφερε να αποτρέψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός πήγε ξανά την διαφορά του στο +6 από τον δεύτερο Πανιώνιο, φτιάχνοντας και την ψυχολογία του πριν τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας στην Τουρκία για τους 16 του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (73' Μπουχαλάκης), Μαρτίνς, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Μαρίν (66' Ελιουνούσι), Ντομίνγκες (59' Ανσαριφάρντ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες, Τόνσο (74' Βασιλείου), Λημνιός (83' Λε Ταλέκ), Πλατέλλας (66' Ντιγκινί), Ντάουντα.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News