default-image

Φινάλε στις δοκιμές με πρωτιά του Ραϊκόνεν στη Βαρκελώνη

Αθλητισμός
Φινάλε στις δοκιμές με πρωτιά του Ραϊκόνεν στη Βαρκελώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Κίμι Ραϊκόνεν έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην περίοδο των δοκιμών που ολοκληρώθηκαν στην Βαρκελώνη και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ferrari.

Τον ταχύτερο χρόνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας δοκιμών, αλλά και όλης της διαδικασίας γενικότερα έκανε ο Κίμι Ράικονεν. Ο Φιλανδός της Ferrari κατέβηκε για πρώτη φορά το 1:19 και σταμάτησε τα χρονόμετρα σε 1:18.634.

Πίσω του ήταν ο Φερστάπεν με την Red Bull και τρίτος ο Sainz με την Toro Rosso με τα δύο μονοθέσια της Mercedes να ακολουθούν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Κίμι Ράικονεν δεν θέλησε να πάρει μέρος στον επικοινωνιακό πόλεμο των Φέτελ και Χάμιλτον για το ποια ομάδα είναι ταχύτερη ανάμεσα στις Ferrari και Mercedes. Ο Φιλανδός, ωστόσο, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι φέτος η "σκουντερία" θα παρουσιαστεί πιο δυνατή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: "Νομίζω ότι όλα ήταν λίγο πολύ αρκετά θετικά. Το μονοθέσιο είναι εξαιρετικό και η αίσθηση από την πρώτη μέρα ήταν πολύ καλή και για τους δύο οδηγούς. Νομίζω ότι η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέσα στον χειμώνα, προετοιμάζοντας το μονοθέσιο και κάνοντας το αξιόπιστο.

Εάν τα συγκρίνουμε με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, το μονοθέσιο κι εμείς είμαστε πολύ, πολύ καλύτεροι σε πολλούς τομείς. Αλλά το που θα είμαστε στον πρώτο αγώνα, δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι το ίδιο για όλους και ισχύει κάθε χειμώνα. Θα το γνωρίσουμε σε λίγες εβδομάδες.

Προφανώς και μπορούσαμε να πάμε ταχύτερα, αλλά αυτό δεν είναι το νόημα των δοκιμών. Προφανώς και θες να πας όσο πιο γρήγορα μπορείς για να κάνεις αυτό που θες, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία κοιτώντας τα, μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Αυτό είναι μέρος των δοκιμών.

Μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το πως νιώσαμε σήμερα το πρωί. Ήταν μία από τις καλύτερες ημέρες που είχαμε εδώ και 2 εβδομάδες, αλλά είναι ακόμα νωρίς και δεν έχουμε κάνει ακόμη κάποιον αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει όταν ξεκινήσει η χρονιά".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News