Αθλητισμός

Το ΕΣΚΑΝ απάντησε στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το ΕΣΚΑΝ απάντησε στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπάρχει έλεγχος ντόπινγκ σε κάθε αγώνα της Σούπερ Λίγκας με έξοδα των σωματείων.

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, το ΕΣΚΑΝ θα συνεχίσει να κάνει τους ελέγχους σε συνεργασία με την πολιτεία, όμως από του χρόνου θα προσπαθήσει να γίνονται σε μεγαλύτερη συχνότητα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το ΕΣΚΑΝ έλαβε πρόσφατα αίτημα από ομάδες ποδοσφαίρου να διενεργούνται στους εντός και εκτός έδρας αγώνες τους έλεγχοι Ντόπινγκ, με δικά τους έξοδα.

Όπως είναι γνωστό, το ΕΣΚΑΝ προγραμματίζει συνολικά τη διενέργεια ελέγχων Ντόπινγκ σε αθλητικούς αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και η δαπάνη βαρύνει τη διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος.

Το Συμβούλιο, εκ του νόμου, συνεργάζεται με τη διοργανώτρια αρχή πρωταθλήματος, όλων των αθλημάτων και στο πλαίσιο του δυνατού διαμορφώνονται συνεργεία δειγματοληπτών για τους αγώνες που έχουν επιλεγεί.

Στις προθέσεις του ΕΣΚΑΝ, σε συνεργασία και με τη ΓΓΑ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η επικαιροποίηση του μητρώου δειγματοληπτών καθώς και κάθε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσής τους και προς τούτο το Συμβούλιο είναι σε συνεννόηση με την αθλητική ηγεσία προκειμένου από τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπάρχει δυνατότητα εκτεταμένων ελέγχων σύμφωνα με τους κανόνες της WADA και την Ελληνική νομοθεσία».

Σχόλια