default-image

Ισοπαλία (1-1) με Μπεσίκτας και δύσκολο έργο για Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ισοπαλία (1-1) με Μπεσίκτας και δύσκολο έργο για Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τραγικό λάθος του Λεάλι "ακύρωσε" την γκολάρα του Καμπιάσο (36') και έδωσε την ευκαιρία στον Αμπουμπακάρ να σκοράρει για το τελικό 1-1 του Φαλήρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπεσίκτας.

Με στόχο να πάρει το αποτέλεσμα εκείνο που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει την πρόκριση του στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης (16/3), ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μπεσίκτας στο Φάληρο για την φάση των 16 του Europa League.

Με τον Πάουλο Μπέντο να αποτελεί παρελθόν από την Δευτέρα (6/3), ο Βασίλης Βούζας ήταν αυτός που κλήθηκε από την ομάδα Νέων των Πειραιωτών για να καθοδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" σε μια σημαντική ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Ο Έλληνας τεχνικός διατήρησε την διάταξη 4-2-3-1, έδωσε φανέλα βασικού στον Καμπιάσο, επέλεξε τον Μανθάτη για να καλύψει το κενό του τραυματία Σεμπά και πήρε στην 18άδα τον Μαρίν, αφήνοντας εκτός τον Νικολάου (ο 19ος της αποστολής).

Έκπληξη από πλευράς φιλοξενούμενων μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του Σενόλ Γκιουνές να κρατήσει στον πάγκο τον Εζιακούπ, ενώ ο Τούρκος τεχνικός προτίμησε τον Αμπουμπακάρ από τον Τοσούν για την κορυφή της επίθεσης. Όπως ο Ολυμπιακός, έτσι και η Μπεσίκτας παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1.

Ένα βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό απέναντι σε μια ομάδα που είχε σκοράρει στα 16 από τα 17 τελευταία της παιχνίδια στην Ευρώπη, ήταν να περιορίσει τους κινδύνους για την εστία του Λεάλι και ιδανικά να μην δεχθεί γκολ ενόψει της ρεβάνς στην Τουρκία.

Αποστολή διόλου εύκολη για τους Πειραιώτες και για τον λόγο αυτό η τακτική τους προσέγγιση στο παιχνίδι δεν είχε πίεση ψηλά αλλά αναμονή στον χώρο της κέντρου, με πρώτο μέλημα την κάλυψη των χώρων και σωστές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές.

Η Μπεσίκτας ήταν αυτή που κλήθηκε να κάνει το παιχνίδι με την μπάλα αλλά και αυτή χωρίς να βιάζεται και δίχως διάθεση να πάρει ρίσκα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έψαχνε ένα παιχνίδι με πολλές σίγουρες πάσες και τον Καμπιάσο να επιχειρεί μεταβιβάσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όταν συμπαίκτης του προσπαθούσε να κινηθεί στον χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με υπομονή και ανεβάζοντας τους πλάγιους μπακ να επισκεφθούν με αξιώσεις την περιοχή των Πειραιωτών, που στο 19' είχαν μια καλή ευκαιρία να σκοράρουν. Ο Ελιουνούσι προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά χωρίς επιτυχία, τη στιγμή που είχε την επιλογή του αμαρκάριστου -και σε θέση βολής- Μανθάτη.

...ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

"Και οι καραφλοί έχουν ψυχή..." θα μπορούσε εύκολα να είναι ο τίτλος μιας φάσης που έχει ιρανική καταγωγή και αργεντίνικη σφραγίδα. Ο Ανσαρφιφάρντ από θέση δεξιού εξτρέμ "χόρεψε" τον Τόσιτς και με το αριστερό πέτυχε την τέλεια σέντρα με προορισμό το αστραφτερό κρανίο του Καμπιάσο, που με κεφαλιά - οβίδα κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Φάμπρι!

Ο Βούζας άφηνε τον Μαρτίνς στον πάγκο για... χατήρι φαλακρού και σίγουρα θα αισθανόταν δικαιωμένος βλέποντας τον φωτεινό πίνακα του "Γ. Καραϊσκάκης" να γράφει 1-0 σημαδεύοντας το 36ο λεπτό. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για τα πρώτα 45 λεπτά.

ΔΩΡΟ ΛΕΑΛΙ ΚΑΙ 1-1

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γκιουνές έριξε στο ματς τον Εζιακούπ και άλλαξε τη διάταξη 4-2-3-1 σε σύστημα 4-3-3, θέλοντας να κάνει περισσότερο επιθετική την Μπεσίκτας. Αυτό που δεν υπολόγιζε ο Τούρκος τεχνικός αλλά σίγουρα το βίωσε με ευχαρίστηση, ήταν το τραγικό λάθος του Λεάλι στο 53ο λεπτό που είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, με εξαιρετικό τελείωμα της φάσης από τον Αμπουμπακάρ.

Εξέλιξη που πάγωσε τον κόσμο και έφερε απώλεια συγκέντρωσης και απογοήτευση εντός αγωνιστικού χώρου. Ελέω Ρέτσου μάλιστα τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα, αφού ο Λεάλι στο 58' σταμάτησε τον Κουαρέσμα σε τετ-α-τετ, ο Μπάμπελ έγινε κάτοχος της μπάλας και με το δεξί θα είχε σκοράρει αν ο Έλληνας στόπερ δεν έδιωχνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΡΕΒΑΝΣ

Στο υπόλοιπο του αγώνα ο Ολυμπιακός κοίταξε πρωτίστως να μην δεχθεί δεύτερο τέρμα που θα έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη ενόψει ρεβάνς, ενώ η Μπεσίκτας διατήρησε τον έλεγχο της μπάλας (35% - 65% η κατοχή) και σε 2-3 περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ αλλά δεν το βρήκε.

Πλέον οι Πειραιώτες είναι αναγκασμένοι να ψάξουν την πρόκριση στην Τουρκία απο μειονεκτική θέση, ενώ θα χρειαστούν μίνιμουμ ένα τέρμα για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία (λ.τ. 64' Ντα Κόστα), Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70' Μαρτίνς), Φορτούνης (74' Μαρίν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι Αρσλάν (46' Εζιακούπ), Ταλίσκα (90+3' Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (82' Τοσούν).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News