Αθλητισμός

Η καρδιά του Ηρακλείου... χτυπά στον Κορυδαλλό!

Η λέξη Κορυδαλλός φέρνει άμεσα στο μυαλό δύο πράγματα. Το ποδόσφαιρο λόγω Προοδευτικής και τις… φυλακές. Κι επειδή με τις φυλακές γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα οι… αστυνομικοί ρεπόρτερ, εμείς θα ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και τις μάχες που θα γίνουν εκεί με έντονο ηρακλειώτικο ενδιαφέρον.

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Τις επόμενες ημέρες η καρδιά του Ηρακλείου θα χτυπά στον Κορυδαλλό. Χρονικά πρώτο, γίνεται εκεί ένα παιχνίδι χωρίς τη συμμετοχή ηρακλειώτικης ομάδας αλλά που μπορεί να κρίνει πολλά για το στόχο μίας ομάδας της πόλης!

Αναφερόμαστε στο γειτονικό ντέρμπι της Προοδευτικής με τον Ιωνικό, μια από τις πιο πολυσυζητημένες μονομαχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τα ντέρμπι Προοδευτικής-Ιωνικού υπάρχουν αλησμόνητες ιστορίες αφού τους οπαδούς συνδέουν σχέσεις… μίσους και έχθρας. Τις ανακοινώσεις και τους χαρακτηρισμούς των οπαδών στις ανακοινώσεις τους ενόψει του ντέρμπι να διαβάσει κανείς και θα καταλάβει ότι ετοιμάζονται για πόλεμο! Από αυτόν τον πόλεμο λοιπόν ο Εργοτέλης θέλει να βγει νικητής, έστω κι αν σε αυτή την αγωνιστική θα είναι απλά παρατηρητής των αγώνων.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ρεπό και περιμένουν ήττα του Ιωνικού στον Κορυδαλλό για να μείνουν δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή κι ενώ η ομάδα της Νίκαιας θα κάνει το δικό της ρεπό μετά από λίγες αγωνιστικές. Ο Εργοτέλης γνωρίζει σε αυτή την περίπτωση ότι αν κάνει το απόλυτο νικών θα στεφθεί εκείνος πρωταθλητής.

Είναι λοιπόν ένα κομβικό παιχνίδι στη μάχη της κορυφής.

Τρεις ημέρες μετά και πάλι στον Κορυδαλλό, όχι στο γήπεδο της Προοδευτικής αλλά στο Δημοτικό Στάδιο της περιοχής, θα δώσουν τη μάχη τους τα καλύτερα ταλέντα του Ηρακλείου!

Οι Μικτές Ομάδες Νέων και Παίδων ΕΠΣΗ αντιμετωπίζουν στους ημιτελικούς Άρτα και Εύβοια αντίστοιχα με στόχο την πρόκριση στους τελικούς των κατηγοριών τους. Τα πιτσιρίκια του Ηρακλείου όχι μόνο θέλουν αλλά έχουν και τις δυνατότητες να τα καταφέρουν.

Εκεί στο ίδιο γήπεδο που έριξαν τεσσάρες πριν λίγες ημέρες, θέλουν και τώρα να πανηγυρίσουν νίκες… έστω και με μισό-μηδέν αυτή τη φορά. Καλή επιτυχία μάγκες!

Σχόλια