default-image

Φαβορί τη Ferrari παρουσιάζει ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
Φαβορί τη Ferrari παρουσιάζει ο Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω ονόματος και παράδοσης στη Formula1, η Ferrari ξεκινάει κάθε σεζόν ως φαβορί για την κατάκτηση ενός τίτλου. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο στους αγώνες, ώστε να έχει απογοητεύσει τους οπαδούς τους. Ωστόσο, φέτος θα είναι ένα από τα φαβορί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον.

Όταν ρωτήθηκε, στο περιθώριο των δοκιμών εξέλιξης στη Βαρκελώνη, για το ότι η Mercedes είναι το φαβορί, ο Βρετανός... πέταξε την μπάλα στη Scuderia. «Όχι, η Ferrari θα πρέπει να θεωρείται φαβορί. Δεν μπορούμε να πάρουμε το βλέμμα μας από πάνω τους επειδή έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής», ανέφερε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Όμως, πού βασίζει αυτές τις αισιόδοξες προβλέψεις για την ομάδα του Μαρανέλο ο Χάμιλτον; Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία θέλει τον πιλότο της Mercedes να αποβάλει από πάνω του το άγχος και την πίεση, που προσθέτει ο τίτλος του φαβορί και, να προσπαθεί να... θολώσει τα νερά με μία τέτοια δήλωση.

Άλλωστε, έχει κάθε λόγο να το κάνει αυτό, καθώς ο τίτλος του φαβορί φαίνεται πως δεν του έκανε καλό το 2016, με αποτέλεσμα να χάσει στο τέλος το πρωτάθλημα. Η άλλη εκδοχή είναι να έχει δει, όντως, κάτι στις έως τώρα χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Στο πρώτο σκέλος η Ferrari τα πήγε πολύ καλά, ενώ συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο.

Μάλιστα, την Τρίτη (7/3) ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον καλύτερο χρόνο και των πέντε ημερών των δοκιμών, που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα με την πάρα πολύ μαλακή γόμα, ενώ το μονοθέσιό του έκανε ρεκόρ γύρων στις δοκιμές φτάνοντας τους 168, όπως και η Williams του Φελίπε Μάσα.

Είναι θέμα εντυπώσεων, λοιπόν, τα όσα είπε ο Χάμιλτον, ή απλά επιθυμεί να αφαιρέσει να βγάλει από πάνω του τον τίτλο του φαβορί και την πίεση; Το μόνο σίγουρο, προς το παρόν, είναι ότι μας εκπλήσσεις όλους αυτή η δήλωση, ενώ η απάντηση αναμένεται, φυσικά, να δοθεί τις επόμενες ημέρες, όσον αφορά τις πρώτες προβλέψεις.

Αυτό διότι οι δεύτερες δοκιμές είναι πολύ σημαντικές, καθώς αποτελούν την... πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σεζόν. Τέλος, να σημειωθεί ότι τα τεστ συνεχίζονται την Τετάρτη (8/3) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (10/3). Τότε ίσως γνωρίζουμε περισσότερα για την κατάσταση της Ferrari και των υπολοίπων ομάδων.

Πηγή: gazzeta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News