default-image

Υποδέχτηκε τους κορυφαίους του στίβου ο Τσίπρας

Σπορ
Υποδέχτηκε τους κορυφαίους του στίβου ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφτηκε σήμερα ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε για αρκετή ώρα με την Ολυμπιονίκη του Ρίο και νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ στο Βελιγράδι, Κατερίνα Στεφανίδη, την χάλκινη στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, αλλά με τους Μιχάλη Σταματογιάννη, Ραφαέλα Σπανουδάκη που συμμετείχαν στη σφαιροβολία και στα 60 μέτρα αντίστοιχα, την Ελισάβετ Πεσιρίδου που αγωνίστηκε στα 60μ. εμπόδια και τον αθλητή του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον 17χρονο που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων, στην κατηγορία κάτω των 18 και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Απευθυνόμενος στην Κατερίνα Στεφανίδη, ο πρωθυπουργός την ρώτησε «Πως είναι από εκεί ψηλά; Όταν ανεβαίνεις;», με την Ολυμπιονίκη να απαντά γελώντας: «Ο Κώστας (σ.σ. Φιλιππίδης) ήταν πιο ψηλά οπότε είχε καλύτερο... perspective».

«Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όχι μόνο να λέμε ωραίες κουβέντες όταν φέρνετε τα αποτελέσματα, αλλά να φτιάξουμε και κάποιες υποδομές. Υποδομές που θα ενισχύσουν τον μαζικό αθλητισμό γιατί από εκεί ξεπηδούν τα νέα παιδιά που αθλούνται, αλλά και τον πρωταθλητισμό, σε βάσεις στέρεες και υγιείς. Βάσεις που δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για να βγαίνουν αθλητές που θα μας κάνουν υπερήφανους», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους αθλητές και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια, πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και άρα και οι δημόσιες επενδύσεις που βεβαίως θέλουν και λίγο χρόνο για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο πρέπει να στραφούν περισσότερο εκεί όπου τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε το μεγάλο ενδιαφέρον της δημοσιότητας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News