default-image

Οι διαιτητές τις κάνουν "Μπαρτσελόνες" στην Ελλάδα!

Ποδόσφαιρο
Οι διαιτητές τις κάνουν "Μπαρτσελόνες" στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ  μπορεί να συνεχίσει αυτή την ωραία πορεία. Οι συνεχείς νίκες αρέσουν και στην ομάδα και στον κόσμο της. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι σαν και αυτές που είδαμε την Κυριακή στο Μάλεμε. Να πάρε ένα πέναλτι και προηγήσου, ή άντε βάλε κι ένα γκολ με επιθετικό φάουλ για να ισοφαρίσεις!

Το είχαμε αναδείξει κι αυτό με θέμα «έτσι χτίζονται οι διαφορές στο +13 στη Football League». Έχεις μια καλή ομάδα την προστατεύει και ο Αγιος Τάδε, μια χαρά τρένο το πάει. Δυστυχώς, δεν υπερβάλλουμε!

Το έχει καταλάβει το λάθος του ο Τζώρτζογλου (με τον Μουρτζάκη). Πήρε πάνω του κάτι που… χρησιμοποιήθηκε εναντίον του. Κι εδώ, το παιγνίδι συνεχίζεται… Όμως ήταν μέγιστο λάθος από τον πρόεδρο…

Η στήλη δικαιώθηκε πλήρως για τον ορισμό Μουρτζάκη στο Κισσαμικός-Λαμία. Επιλέχθηκε για να προστατευθεί ο φιλοξενούμενος. Το πράγμα φαινόταν από χιλιόμετρα και δεν ήθελε και πολύ μυαλό να το κατανοήσει κάποιος, εξ αρχής. Από τη μια η πίεση της ηγεσίας της ΚΕΔ με το νέο «πόλο» επιρροής των θεσμικών οργάνων της ΕΠΟ και από την άλλη η «εντοπιότητα» του διαιτητή με τον ΟΦΗ, που έχει τη Λαμία στην αθλητική δικαιοσύνη… Φιλοσοφία ήθελε;

Μπορεί ο Φουκάκης να έχει ξεπεράσει με τις εύστροφες διαιτησίες τους ορισμούς «παγίδες» που τον όρισαν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίζεται απ' όλους το ίδιο. Ο φόβος είναι κακό πράγμα, όπως και η πίεση με την «σπάθα» που σε προκαλεί με το: Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Έτσι η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΠΣΗ που έδινε την πάσα ουσιαστικά στο «δίδυμο» της ΚΕΔ, να επιλέξει τον ορισμό του Ηρακλειώτη διαιτητή, ήταν άστοχη εκ του αποτελέσματος και εύλογα επικρίθηκε από παράγοντες της ομάδας που διαμαρτύρεται ότι «αδικήθηκε» (Κισσαμικός).

Η ανακοίνωση μάλιστα έγραφε πριν λίγες μέρες τα εξής για να αιτιολογήσει το στήριγμα και το επιχείρημά της: (π.χ. ο Γιάννης Μουρτζάκης, από τους πλέον αξιόλογους και έμπειρους διαιτητές της Football League, έχει οριστεί σε μόλις ένα ματς στην κατηγορία του). Και ορίσθηκε!

Όλα είναι ένα σχολείο. Μαθαίνουμε, ξανακάνουμε τα ίδια λάθη και ξαναμαθαίνουμε. Πάντως πληροφορηθήκαμε ότι από το ημίχρονο τα κινητά έβγαζαν φωτιές με τις κλήσεις τους προς το Ηράκλειο… Στον ΟΦΗ μετρούν τα λάθη, που έχουν φέρει την ομάδα πίσω στην βαθμολογία. Οι απώλειες των τεσσάρων βαθμών στα πρώτα δύο ματς έχουν κολλήσει στο μυαλό πολλών. Αλλά… Η διαφορά που έχει απομακρύνει την ομάδα από την τροχιά διεκδίκησης, είναι ή ήττα εδώ από τη Λαμία. Οι -13 θα ήταν -7… )

Με όλο αυτό το σκηνικό στο Μάλεμε, κατανοήθηκε σε βάθος πως οι ομάδες της κορυφής είναι «επιλεγμένες» να δοξασθούν! Από την άλλη, και ο πιο αδαής, αντιλαμβάνεται πολλά, όχι μόνο από τις αποφάσεις, αλλά και από τη γλώσσα του σώματος ενός διαιτητή. Η αποκάλυψη:

«Έχουν αφαιρεθεί από τους πίνακες κάποιοι διαιτητές. Βάλαμε τους ύποπτους στην άκρη και δώσαμε να καταλάβουν όλοι ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης…». Είναι δυνατόν να μιλάει έτσι ένας υπεύθυνος επικοινωνίας μιας ΠΑΕ; ΚΕΔ είναι; Και το έχει να πει η ΚΕΔ; (Φοβερό!!!). Η ομολογία ότι το κουμάντο στην ΚΕΔ το κάνουν οι μεγαλοπαράγοντες αποκαλύπτεται μέσα από λίγες λέξεις ενός εξ αυτών. Που να δεις οι άλλοι από την Αθήνα που είναι πιο κοντά.  Το άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι θα ανοίξει ένα νέο κύκλο εσφαλμένης διαδρομής, που θα κρατήσει και πάλι χρόνια… Πολύ στο παραμύθι τον έχουν τον Έλληνα απ' όλες τις πάντες!

Οι ευχαριστήριες ανακοινώσεις του Εργοτέλη, είναι ενίοτε μελιστάλαχτες, καθώς διέπονται από λόγια της καρδιάς. Έτσι διέπονται και από βαθιά νοήματα.! «Συνεχίζουμε! Στο τέλος θα είμαστε εκεί που πρέπει...» (Η γλώσσα που λέγεται λανθάνουσα, είναι συνήθως της αληθείας…)

-Τροχαλάκη Μελίνα και Μαρία! Οι δίδυμες αδελφές που σαρώνουν τα μετάλλια. Κούκλες και οι δύο Ηρακλειώτισσες κι ας φορούν το σήμα του Ολυμπιακού στις πισίνες. "Δελφινάκια" είναι και δουλεύουν εντατικά με τον Αγαπητό! Έχει συμβεί άλλοτε δίδυμες από το Ηράκλειο, να σαρώνουν στην πισίνα, μετά τις αδελφές Βασιλείου στον στίβο; (470 αθλητές-τριες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της ΠΕΚΥΚ-Ρ, συμμετείχαν το σαββατοκύριακο στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών ).

Τέσσερις και πέντε έκλεισε το φύλλο αγώνα στο Ζαρό, 4:07 πήγε ο γιατρός για το παιγνίδι με τον Ηρόδοτο. Ο γιατρός θα έπρεπε να ήταν από την ώρα μηδέν εκεί…  Αλλά μην ξεχνάμε (για όποια αναζήτηση επιείκειας χρόνου από τον διαιτητή), ότι ο κ. Βισκαδούρος που τήρησε τον κανονισμό κατά γράμμα στο Ζαρό, είχε… καεί στον χυλό και του είχαν πέσει όλοι, όταν πριν τρία χρόνια (και δικαίως), είχε ξεκίνησε χωρίς την παρουσία γιατρού το αξέχαστο Μινωική-ΑΟΤ!

Το συλλεκτικό της ημέρας: "Μην δω σε λίγο καιρό κανένα να αναπολεί τον Μπέντο όπως με τον Ζαρντίμ..." (Ανδρέας Παναγόπουλος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News