default-image

Πως πανηγύρισε την άνοδο η ομάδα γυναικών του ΟΦΗ (video)

Ποδόσφαιρο
Πως πανηγύρισε την άνοδο η ομάδα γυναικών του ΟΦΗ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετράει μόλις δύο χρόνια... ζωής, αλλά η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ έκανε το... άλμα για την Α' Εθνική. Με τη νίκη της το Σάββατο κόντρα στην Αγία Παρασκευή με 2-0, "κλείδωσε" την ιστορική άνοδο δύο αγωνιστικές πριν το τέλος στο 2ο όμιλο της Β' Εθνικής.

Έτσι, με... σαμπάνιες πανηγυρίστηκε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, καθώς με τον τίτλο ανέβηκε από τη Γ' Εθνική στη Β', ενώ το ίδιο έκανε και φέτος προς τα... σαλόνια του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Η ομάδα του Ζαφείρη Λατσούδη έκανε το καθήκον της το Σάββατο στο γήπεδο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης", όπου περίπου 500 φίλαθλοι τής έδωσαν ώθηση για την πιο σημαντική νίκη της φετινής σεζόν.

Μόλις στο 13' η ομάδα του ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα, όταν από την εκτέλεση κόρνερ της Τριβυζάκη, η Συμεωνίδη με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο πρώτο 45λεπτο, παρά το γκολ αυτό, το παιχνίδι δεν "άνοιξε" και κυρίως χαρακτηρίστηκε από δυνατές "μονομαχίες". Στο 36' η Γιαννούτσου είχε ένα καλό φάουλ που πέρασε άουτ, ενώ οι φιλοξενούμενες απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, όμως η Αποστολάκη ήταν σε ετοιμότητα.

Στην επανάληψη, οι... βάσεις νίκης μπήκαν νωρίς, αφού στο 52' η Χρηστάκη με πάσα "πάρε-βάλε" έβγαλε την Κοκοτσάκη σε θέση βολής και εκείνη δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις παίκτριες του ΟΦΗ να πανηγυρίζουν με σαμπάνιες και να χαίρονται μαζί με τον κόσμο αυτή την τεράστια επιτυχία, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της ομάδας.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ, η Επιτροπή Ακαδημίας και ο ΟΦΗ '94 εξέδωσαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις για την επιτυχία της γυναικείας ομάδας.

ΟΦH (Zαφείρης Λατσούδης): Αποστολάκη, Αγγελάκη (53' Κηρύκου), Σηφάκη, Γιαννούτσου, Συμεωνίδη, Κουνάλη (28' λ.τρ. Παπαδάκη), Τριβυζάκη (66' Συλλιγάρδου), Χριστάκη, Κοκοτσάκη, Κυδωνάκη, Κεκερή.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Γιάννης Γιαννόγλου): Πετσετάκη, Πετράκη, Τοπαλίδη, Μιχαλοπούλου, Μπριασούλη (78' Μπάντα), Πέιου (59' Μανέτα), Ντάβου, Γατή (61' λ.τρ. Κορομπίλια), Πρίφτη, Παρμαξή, Βιτούλα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News