default-image

Παιχνίδια θανάτου από χούλιγκαν στο Παλαιό Φάληρο

Αθλητισμός
Παιχνίδια θανάτου από χούλιγκαν στο Παλαιό Φάληρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη ραντεβού βίας ανάμεσα σε χούλιγκαν στο Π. Φάληρο, καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με αφορμή τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ ΠΑΟ και Ολυμπιακού

Ένα ακόμη ραντεβού βίας ανάμεσα σε χούλιγκαν στο Π. Φάληρο, καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με αφορμή τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Γλυφάδα για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Πρόκειται για μία ακόμη σύρραξη χούλιγκαν που οργανώθηκε μέσω των social media, με αιτία την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου σε «ραντεβού θανάτου» πριν από αντίστοιχο αγώνα γυναικών, στη Λ. Λαυρίου στην Παιανία, στις 29 Μαρτίου 2007.

Λίγο μετά τις 18:00, μία ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού με 50 μοτοσυκλέτες και μία άλλη οπαδών του Ολυμπιακού με ακόμη 100 μηχανάκια, συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Φλοίσβου. Οι χούλιγκαν συνεπλάκησαν μεταξύ τους και άρχισαν να κυνηγιούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάρκα της περιοχής όπου βρίσκονταν οικογένειες με τα παιδιά τους. Οι οπαδοί άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε οχήματα, ενώ έκαψαν μια μοτοσυκλέτα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν τις μηχανοκίνητες πορείες των χούλιγκαν επενέβησαν άμεσα, προβαίνοντας σε εννέα συλλήψεις ατόμων ηλικίας από 21 έως 28 χρόνων, και επτά προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 15 μοτοσυκλέτες που εγκατέλειψαν οι χούλιγκαν στα σημεία των συμπλοκών, όπως επίσης βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, ξύλινα και μεταλλικά ρόπαλα και κράνη μοτοσυκλετιστών. Από την αναζήτηση των ιδιοκτητών των μοτοσυκλετών και στοιχεία που θα προκύψουν από τα ευρήματα αναμένεται να κατηγορηθούν και άλλα άτομα. Την προανάκριση ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Είναι η πολλοστή φορά μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, που χούλιγκαν των δύο ομάδων οργανώνουν συνάντηση σύγκρουσης με αφορμή αθλητικές συναντήσεις σε γυναικείο μπάσκετ ή βόλεϊ. Πριν από δύο χρόνια, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, οργανώθηκαν δύο τέτοια «ραντεβού μίσους», με αφορμή αγώνες βόλεϊ γυναικών για το κύπελλο και πρωτάθλημα, σε Ηλιούπολη και Αγρίνιο…

Κάθε χρόνο καταγράφονται εκατοντάδες σοβαρά επεισόδια σε αθλητικούς χώρους όλης της Ελλάδας, με περίπου 50 από αυτά να είναι «προσυμφωνημένα» σε αγώνες χαμηλού και αγωνιστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News