default-image

Ο Κουέρι άφησε… άγαλμα τον Ναδάλ

Σπορ
Ο Κουέρι άφησε… άγαλμα τον Ναδάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Σαμ Κουέρι νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ στο Ακαπούλκο και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Abierto Mexicano Telcel. Ο 29χρονος Αμερικανός πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα και κατέκτησε το 9ο τρόπαιο της καριέρας του.

O Σαμ Κουέρι νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ στο Ακαπούλκο και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Abierto Mexicano Telcel. Ο 29χρονος Αμερικανός πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα, πήρε 19 άσους και κέρδισε για πρώτη φορά στη ζωή του τον Ισπανό τενίστα, για να κατακτήσει τον 9ο τίτλο της καριέρας του. Ο Κουέρι κανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του και επιβλήθηκε του σπουδαίου αντιπάλου του με 6-3, 7-6 (3).

Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε τον Ναδάλ στο Ακαπούλκο, με τον Ισπανό να είχε μέχρι τον τελικό 14 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην μεξικανική πόλη, καθώς και το απόλυτο των κερδισμένων σετ (28-0). Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως τα δυο προηγούμενα τουρνουά του Ναδάλ στο Ακαπούλκο, το 2005 και το 2013, είχαν γίνει σε χωμάτινες επιφάνειες.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του Κουέρι έπειτα από περίπου ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2016. Επίσης, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος του εκτός Ηνωμένων Πολιτειών από το 2010, ενώ ισοφάρισε και τον σημαντικότερο τίτλο που κέρδισε ποτέ, αφού ήταν ο δεύτερος σε 500άρι τουρνουά, μετά από το Memphis Open πριν 7 χρόνια.

Με τους 500 βαθμούς που κέρδισε, αναμένεται να κερδίσει 14 θέσεις και να επιστρέψει στο Top 30, σκαρφαλώνοντας στο Νο. 26 του κόσμου.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News