default-image

Βετούλας: Εξασφαλίσαμε την παραμονή, κοιτάμε την 8άδα

Μπάσκετ
Βετούλας: Εξασφαλίσαμε την παραμονή, κοιτάμε την 8άδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Νίκος Βετούλας από την εμφάνιση των παικτών του στη νίκη του Ρέθυμνο Cretan Kings επί της Κύμης.

Ο προπονητής της ρεθυμνιώτικης ομάδας δήλωσε μετά το ματς: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι αν εξαιρέσουμε το τελείωμα του β' δεκαλέπτου και τα πρώτα 3 λεπτά της επανάληψης που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως κατά την διάρκεια του υπόλοιπου παιχνιδιού ήμασταν πολύ καλοί, ανοίξαμε χώρους, τρέξαμε, είχαμε την έξτρα πάσα, εναντίον μίας ομάδα που παίζει κλειστά και προσπαθήσαμε να πάμε σε γρήγορο ρυθμό και να χτυπήσουμε στα πόδια. Θεωρώ τα καταφέραμε και σίγουρα όταν βάζεις τα πρώτα σουτ, η ψυχολογία ανεβαίνει και είναι πιο εύκολο να σκοράρεις και τα επόμενα. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπήκε ο Ρόλαντ αν και δεν ήταν 100% έτοιμος και θεωρώ πως ήταν μεγάλη υπόθεση για μας.

Τώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα μας με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα έχουμε κλειδώσει την παραμονή και τώρα κοιτάμε την είσοδο μας στην 8άδα. Όμως δεν πρέπει να παίρνουν αέρα τα μυαλά μας γιατί γνωρίζουμε πως έχουμε μεταπτώσεις στην απόδοση μας. Πρώτα θα πάμε για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά βλέπουμε».

Ο Τόαρλιν Φιτζπάτρικ από την πλευρά των παικτών είπε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι στα εντός έδρας παιχνίδια καταφέρνουμε να προστατέψουμε την έδρα μας. Μπορεί να «παλεύουμε» και να χάνουμε στο τέλος στα εκτός αλλά θεωρώ πολύ σημαντική την έδρα μας και έχουμε καταφέρει πολλές και σπουδαίες νίκες εδώ μέσα. Το πιο σημαντικό νομίζω είναι ότι στο παιχνίδι καταφέραμε να έχουμε καλή δημιουργία, πράγμα που μας έδωσε μεγάλα καλάθια που μας βοήθησαν να ανοίξουμε το σκορ. Αυτό νομίζω πως ήταν το «κλειδί».

Στο φοβερό ποσοστό που είχε η ρεθυμνιώτικη ομάδα στα τρίποντα στάθηκε ο Βασίλης Μπρατσιάκος στη συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας: «Νομίζω ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν μέσα στην τακτική μας. Ελέγχαμε το παιχνίδι. Δύο φορές που κατάφερε να μας ξεφύγει το Ρέθυμνο, εμείς πλησιάσαμε και το περάσαμε. Νομίζω όμως ότι από το 33' και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας χωρίς λόγο, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο παίζαμε πολύ καλή άμυνα. Δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα πικ εν ρολ του Τάλτον και αυτό μας δημιούργησε πολλά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με καλές πάσες και το 10/12 τρίποντα στο β' ημίχρονο νομίζω πως ήταν καταλύτης για την έκβαση του παιχνιδιού υπέρ του Ρεθύμνου.

Αυτό το εξωφρενικό ποσοστό στα τρίποντα δείχνει πως αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας μου που «πάλεψε» μέχρι τέλους. Είχαμε υποσχεθεί πως θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε αυτή τη νίκη γιατί αν τα καταφέρναμε θα ήταν τεράστιας σημασίας, βάζοντας μας με το ενάμιση πόδι στην παραμονή στην κατηγορία. Αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω θα επέλεγα την ίδια τακτική. Υπάρχουν κάποιοι ακόμα τελικοί, αρχής γενομένης από το ματς με τον Κολοσσό, το οποίο είναι ένα ματς «ζωής ή θανάτου». Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε το κεφάλι και να στρωθούμε στην δουλειά. Πρέπει από κάθε νίκη και ήττα να κοιτάς και τα καλά και τα άσχημα. Κρατάμε τα καλά και πορευόμαστε για το επόμενο παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών της  Κύμης, ο Τζέισον Κάντι είπε: «Παίξαμε καλά αλλά όχι τόσο ώστε να πάρουμε τη νίκη. Το Ρέθυμνο Cretan Kings πέτυχε 16 τρίποντα και ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγουμε την ήττα. Επιστρέψαμε στο παιχνίδι αλλά ήταν πολύ αργά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News