default-image

Με Μαρκόβσκι πήρε το τρίποντο ο Παναιτωλικός

Ποδόσφαιρο
Με Μαρκόβσκι πήρε το τρίποντο ο Παναιτωλικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόβσκι, ο καλύτερος Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο απ' την επικίνδυνη ζώνη. "Χρυσή" αλλαγή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Φλερτάρουν με τον υποβιβασμό οι Βοιωτοί.

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό για την 23η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Αγρινιώτες ήθελαν το "τρίποντο" για να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο απ' την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι Βοιωτοί σε περίπτωση νίκης έκαναν σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Η αναμέτρηση ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, αφού η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επέλεξε έναν πιο παθητικό ρόλο, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Το πλάνο δούλεψε σωστά για 75 λεπτά, αλλά σ' εκείνο το σημείο η "χρυσή" αλλαγή του Μάκη Χάβου, Δημήτρης Παπαδόπουλος νίκησε τον Ναμάσκο για το 1-0. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ και τελικά λίγα λεπτά αργότερα ο Μάρκο Μαρκόβσκι "κλείδωσε" τη νίκη με υπέροχη κεφαλιά.

Ο "Παπ" βύθισε τον Λεβαδειακό

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, με τον Λουίς Ρότσα να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ αντίθετα ο Κλέζιο έμεινε στον πάγκο, αφού ο Άλβαρο Ρέι εξαργύρωσε την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στην Κέρκυρα. Σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στους "Φαίακες", ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με πέντε αλλαγές.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν μπορούσε να υπολογίζει σ' ακόμα μία αναμέτρηση στις υπηρεσίες του Βαγγέλη Μάντζιου, καθώς και του τιμωρημένου Λοσεμί Καραμπουέ. Ο Έλληνας τεχνικός προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, επιλέγοντας για την κορυφή της επίθεσης τον Στέλιο Βασιλείου, ο οποίος είχε σημειώνει το μοναδικό γκολ των Βοιωτών στους Ζωσιμάδες. Παράλληλα, ο Τζάκσον Μεντί επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα, αποτελώντας τον αριστερό κεντρικό αμυντικό σε διάταξη 3-4-3.

O Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Με τους ταχύτατους Άλβαρο Ρέι, Φαμπιάν Μουνιός και Ντιέγκο Λόπες, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στα καρέ των Βοιωτών, οι οποίοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 25 λεπτά η κατοχή της μπάλας ήταν συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Μάκη Χάβου (71% - 29%).

Παράλληλα, δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Τριαντάφυλλο Τίκα να κάνει χρήση των κίτρινων καρτών προκειμένου να μην ξεφύγει το παιχνίδι. Στο 29ο λεπτό, ο Μουνιός βρέθηκε απέναντι στον Στάνισλαβ Ναμάσκο, ύστερα από όμορφη κάθετη πάσα του Γρηγόρη Μάκου, αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού κινήθηκε γρήγορα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους αύξαναν την πίεση, αλλά σε δύο περιπτώσεις, μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, ο Ναμάσκο αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εντυπωσιακές αποκρούσεις τόσο στο σουτ του Ρέι (39') όσο και στην κεφαλιά του Μαρκόβσκι (40'). Τελευταία καλή ευκαιρία για τους Αγρινιώτες, ένα σουτ του Μουνιός στο 45' που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μολδαβού γκολκίπερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μάκης Χάβος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φάρλεϊ Ρόσα στη θέση του Φαμπιάν Μουνιός προκειμένου να δώσει ταχύτητα κι επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Η κίνηση του Χάβου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Χριστόπουλου, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πραξιτέλη Βούρο αντί του Ζήση Καραχάλιου, με τον Ιμπριχίμα Νιας να περνάει στο χώρο του κέντρου. Στόχος του Χριστόπουλου ήταν να ανακόψει τις επικίνδυνες επιθέσεις των γηπεδούχων, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3.

Παρ' όλα αυτά, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα (κατοχή 66% - 34% στο 60ό λεπτό) και πίεζε για το πολυπόθητο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος έλαβε χώρα στο 64', αλλά το διαγώνιο σουτ του Κουτρομάνου πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, το συρτό σουτ του Άλβαρο Ρέι δεν ανησύχησε τον Ναμάσκο.

Το γκολ δεν ερχόταν, με συνέπεια ο Χάβος να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο και τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Κλέζιο. Στο 74ο λεπτό, ο Φάρλεϊ Ρόσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάρκο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Ναμάσκο. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα, η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς. Ο Μαρκόβσκι μπήκε στην μεγάλη περιοχή, απέφυγε με υπέροχο τρόπο τον Τζάκσον Μεντί, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Παπαδόπουλο κι αυτός με όμορφο σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ κι έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 84ο λεπτό. Ο Μαρκόβσκι από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από υπέροχη σέντρα του Ρόσα, νίκησε τον Ναμάσκο για το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (73' Κλέζιο), Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρέι, Ντιέγκο Λόπες (66' Δ. Παπαδόπουλος), Μουνιός (46' Ρόσα), Μαρκόβσκι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιας, Ουόν, Μεντί, Μιλιάζες, Μαχαίρας, Καλτσάς, Καραχάλιος (47' Βούρος), Σίλβα, Γιακουμάκης (85' Λάτσι), Βασιλείου.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News