default-image

Ήττα για τον Παναθηναϊκό που λέει αντίο στην 4αδα

Μπάσκετ
Ήττα για τον Παναθηναϊκό που λέει αντίο στην 4αδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιτσκοκικό καθ' όλη τη διάρκεια του, ήταν το σενάριο που γράφτηκε στην έδρα της Νταρουσάφακα, σήμερα το απόγευμα (προς βράδυ), καθώς σε ένα ντέρμπι 4άδας για τον Παναθηναϊκό και ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου για είσοδο της στην 8άδα για την Νταρουσάφακα έβγαλε νικητές τους τούρκους με 77-72.

Ο "αγριεμένος" και εκπληκτικός Σίγκλετον με 23π. σε επίθεση και άμυνα να βγάζει μάτια βρήκε ως βασικό του αντίπαλο τον Γουναμέικερ, ο οποίος πέτυχε 24π. με εντυπωσιακά ποσοστά! Η ήττα αυτή για τον Παναθηναϊκό τον απομακρύνει από το κυνήγι της 4άδας, ενώ έδωσε "φιλί ζωής" στην Νταρουσάφακα για είσοδο στην 8άδα.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν νωθρά, καθώς δεν κατάφεραν να περιορίσουν το γρήγορο μπάσκετ της ομάδας του Μπλατ. Ετσι το σκορ έφτασε στο 11-4 για τους τούρκους, αμέσως, όμως η ομάδα του Πασκουάλ επανήλθε με τρίποντο του Σίγκλετον, δίποντο του Καλάθη και 2 βολές του Μπουρούση ισοφάρισε 11-11. Μέχρι το τέλος του 1ου δεκαλέπτου το παιχνίδι πήγε πόντο - πόντο και τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 17-17, καθώς ο Τζέιμς με ένα ακόμα buzzer beater ισοφάρισε!

Στο 2ο δεκάλεπτο το τριφύλλι πήρε τα "ηνία" του αγώνα και έδειξε στους τούρκους ότι δεν ήρθε για πλάκα μέχρι το "Φολκσβάγκεν Αρένα". Με μπροστάρη τον Μπουρούση, όπως και στο 1ο παιχνίδι, ο οποίος ευστόχησε σε 2 συνεχόμενα τρίποντα και έδωσε... αέρα στην ομάδα του 4 πόντων 26-30 και με ένα ακόμα τρίποντο του Τζέιμς το σκορ έφτασε το 26-33 (ως εκείνη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είχε 6/9 τρίποντα). Οι τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν κάνοντας ένα σερί 9-0, πέρασαν μπροστά με 35-33. Κορυφαίος για τους τούρκους ήταν ο "εξαφανισμένος" μέχρι εκείνη τη στιγμή Γουαναμέικερ με 11π.

Το 2ο ημίχρονο

Στο β' μέρος η Νταρουσάφακα μπήκε στο παρκέ αντίθετα με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε στα αποδυτήρια. Με Γουαναμέικερ και Αντερσον να κάνουν ότι θέλουν η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφιο αριθμό (48-36). Το σερί της τούρκικης ομάδας ξεκίνησε από το τέλος του 2ου δεκαλέπτου και συνεχίστηκε σε όλο το 3ο, καθώς άγγιξε το 20-3!!! Απότελεσμα αυτής της πορείας του αγώνα ήταν να ξυπνήσουν οι 6 φορές πρωταθλητές Ευρώπης και να κάνουν με τη σειρά τους ένα 10-0, με τον Σίγκλετον να κρατάει "ζωντανή" την ομάδα του και άξιο συμπαραστάτη τον άλλο "πύργο" της ομάδας, τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα είχε πετύχει 10π. Συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις των τούρκων τις εκμεταλεύτηκε το τριφύλλι και μεγάλωσε το σερί του σε 13-0, με τρίποντο του Φελντέιν (48-49) και βολές του Ρίβερς (50-51). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 53-53 με καλάθι του Σίγκλετον στην εκπνοή!

Το 4ο δεκάλεπτο αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, ενώ το παιχνίδι ήταν στο μηδέν! Ο Σίγκλετον μπήκε "καυτός" πετυχαίνοντας 2 τρίποντα (4/5) και 23π. μέχρι εκείνη την ώρα και Γουαναμέικερ από την άλλη να απαντάει έγινε μάχη για δύο. Η οποία συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε, με τους τούρκους να έχουν προβάδισμα 75-72 περίπου 1.40 πριν το τέλος και με "μαχαιριά" του Κλάιμπουργκ, ο οποίος πέτυχε δίποντο απελπισίας, μετά από τάπα του Σίγκλετον (77-72).

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-33, 53-53, 77-72

Πηγή: basketblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News