default-image

Διακρίθηκαν οι σκακιστές του ΟΦΗ στα σχολικά πρωταθλήματα

Σπορ
Διακρίθηκαν οι σκακιστές του ΟΦΗ στα σχολικά πρωταθλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύ ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών που πλησίασαν τις 300, έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα Ανατολικής Κρήτης. Σημαντικές επιτυχίες στους αγώνες αυτούς σημείωσαν τα παιδιά που προέρχονται από το φυτώριο του Ο.Φ.Η, που πήραν τις περισσότερες πρώτες θέσεις και προκρίσεις από τους άλλους συλλόγους της Ανατολικής Κρήτης.

Ο μεγάλος αριθμός των διακρίσεων αυτών, οφείλεται στους προπονητές του σκακιστικού ΟΦΗ, Παναγιώτη Χριστοδούλου, Σταύρο Λυράκη, Κώστα Αναγνωστόπουλο, καθώς και στους Γιώργο Πρεδευτάκη, Στέλιο Βαρδάκη, Γιάννη Χαλκιά, Σταύρο Ελευθεράκη και Σταύρο Κωνσταντινομανωλάκη, που έχουν αναλάβει τον πολύ σημαντικό τομέα της διάδοσης του σκακιού στα δημοτικά σχολεία της πόλης του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα πρώτευσαν από πλευράς Ο.Φ.Η., ο Νίκος Σερπετσιδάκης στα αγόρια της Γ Γυμνασίου, ο Ανδρέας Λιανέρης στα αγόρια της Β Γυμνασίου, ο Γιώργος Παπιδάκης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, η Άννα-Μαρία Χαλκιαδάκη από τις Μοίρες στα κορίτσια της Ε Δημοτικού, ο Στέλιος Μαλλιαράκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Νίκος Καζάκος με το απόλυτο των 7 νικών σε ισάριθμους αγώνες στα αγόρια της Δ Δημοτικού, ο Γιώργος Τερζάκης στα αγόρια της Β Δημοτικού και η Αναστασία Αναστασάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού.

Από τους άλλους νεαρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. που πήραν μέρος τους αγώνες διακρίθηκαν ιδιαίτερα παίρνοντας την δεύτερη θέση στις κατηγορίες τους, ο Ηλίας Αγγελάκης στα αγόρια της Β Γυμνασίου, η Νεφέλη Ματθαιάκη στα κορίτσια της Α Γυμνασίου, ο Γιάννης Κουβίδης στα αγόρια της Α Γυμνασίου, η Μαρία Καπνιστού στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού, ο Μιχάλης Λεκάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Γιάννης Σερπετσιδάκης στα αγόρια της Γ Δημοτικού, η Κατερίνα Γιαννακάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού, η Μελίνα Χαριτάκη στα κορίτσια των νηπιαγωγείων και ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης στα αγόρια των νηπιαγωγείων.

Την τρίτη θέση στις κατηγορίες τους πήραν η Διονυσία Μπαντά στα κορίτσια της Α Γυμνασίου, η Ειρήνη Εργαζάκη στα κορίτσια της ΣΤ Δημοτικού, ο Νίκος Φραγκιαδάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, η Μελίνα Καρούζου στα κορίτσια της Δ Δημοτικού, ο Σήφης Λιανέρης στα αγόρια της Γ Δημοτικού, η Ελένη Σακλαμπανάκη στα κορίτσια της Β Δημοτικού, ο Γιάννης Μανιός στα αγόρια της Β Δημοτικού, η Μαρένα Καλαϊτζάκη στα κορίτσια της Α Δημοτικού, ο Αντώνης Καλαιτζάκης στα αγόρια των νηπιαγωγείων.

Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν επίσης ο Βασίλης Δαμιανάκης στα αγόρια της Γ Γυμνασίου, η Ιωάννα Μακρή στα κορίτσια της Ε Δημοτικού, η Μαριάννα Μαθιουδάκη και η Ουρανία Φραγκιαδάκη στα κορίτσια της Γ Δημοτικού, ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης, ο Νικόλας Αργυριάδης, ο Νικήτας Ψυκάκος και ο Γιάννης Αμορανίτης στα αγόρια της Γ Δημοτικού και η Εργίνα Αναστασάκη στα κορίτσια των νηπιαγωγείων.

Την πρόκριση για τους παγκρήτιους αγώνες πήραν ακόμα ο Μάνος Ξηρουχάκης στα αγόρια της Γ Γυμνασίου, ο Νίκος Κακάλης και ο Αλέξανδρος Κοτσίνης στα αγόρια της Α Γυμνασίου, ο Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, ο Αντώνης Τσαγκαράκης και ο Γιώργος Γιαννακάκης στα αγόρια της Ε Δημοτικού, ο Μάνος Ροδιτάκης και ο Θέμης Μανιός στα αγόρια της Δ Δημοτικού, ο Φοίβος Χαρωνίτης και ο Γιάννης Ψυκάκος στα αγόρια της Β Δημοτικού, ο Άγγελος Δασκαλάκης και ο Μαρίνος Ασλάνης στα αγόρια της Α Δημοτικού και ο Γιώργος Κατσίκας με τον Νίκο Παπαδάκη στα αγόρια των νηπιαγωγείων.

Τέλος πολύ καλή εμφάνιση και πολύ κοντά στην πρόκριση βρέθηκαν ο Μιχάλης Κατσούλης στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού, ο Βασίλης Αναστασάκης και ο Γιάννης Χριστινάκης στα αγόρια της Δ Δημοτικού, ο Αγαθάγγελος Τσαγκαράκης και ο Μάνος Καλαϊτζάκης στα αγόρια της Β Δημοτικού και ο Γιάννης Κατσίκας με τον Μιχάλη Ζάρακα στα αγόρια της Α Δημοτικού.

Τα 9 πρώτα αγόρια και τα 3 πρώτα κορίτσια κάθε κατηγορίας προκρίθηκαν για τους παγκρήτιους ατομικούς σχολικούς αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Theartemis Palace, στο Ρέθυμνο.

Σημειώνουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στα παγκρήτια σχολικά αποκτούν ακόμη όλοι οι σκακιστές που θα αγωνιστούν στα παγκρήτια ομαδικά σχολικά που θα γίνουν στο Ηράκλειο στο 2ο Δημοτικό σχολείο Βουτών την Κυριακή 5 Μαρτίου. Επίσης όλοι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Λυκείων που επιθυμούν, μπορούν να αγωνιστούν στα παγκρήτια σχολικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News