default-image

Στα ημιτελικά οι «μεγάλοι» μετά από 68 χρόνια

Ποδόσφαιρο
Στα ημιτελικά οι «μεγάλοι» μετά από 68 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έστω κι αν χρειάστηκε  να περάσουν 68 ολόκληρα χρόνια, οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν όλοι μαζί τους λογαριασμούς τους: Και να… αναμετρηθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μετά την πρόκριση των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (επί Ξάνθης και Ατρόμητου αντίστοιχα) κι αφού χθες είχαν σφραγίσει την πρόκρισή τους Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, κλείστηκε το πρώτο ραντεβού του ελληνικού Big-4 σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης έπειτα από το μακρινό 1949.

Τότε που (αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου) η ΑΕΚ βρέθηκε αντίπαλος του Ολυμπιακού και ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ σε μονά παιχνίδια. Με την «Ένωση» λοιπόν να επικρατεί 2-1 των «ερυθρόλευκων» και τους «πράσινους» να φεύγουν νικητές 1-0 από τη Θεσσαλονίκη, οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό.

Έναν τελικό που χρειάστηκε να γίνει δυο φορές στη Λεωφόρο! Γιατί η πρώτη διεκόπη λόγω… σκότους στο 109' της παράτασης (κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0) και το παιχνίδι επαναλήφθηκε. Εκεί η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Πατάκα (10'), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Φυλακτό (69'), αλλά η «Ένωση» σκόραρε στο 105' με τον ίδιο παίκτη και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου για τρίτη φορά τότε στην ιστορία της.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News