default-image

Τρέχουν στις 5/3 στα μονοπάτια των Μύθων

Σπορ
Τρέχουν στις 5/3 στα μονοπάτια των Μύθων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευκαιρία να συνδυάσουν την άθληση με την ξενάγηση σε μονοπάτια μοναδικά της κρητικής γης θα έχουν όσοι συμμετάσχουν την Κυριακή 5 Μαρτίου στους 4ους ορεινούς αγώνες τρεξίματος «Μινωικό μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας».

Οι δύο αγώνες 12,5 & 26 χλμ διατρέχουν το ωραιότερο και μεγαλύτερο δάσος της Κρήτης, το δάσος του Σελακάνου. Ανάμεσα από πανύψηλα πεύκα, πρίνους και επιβλητικά φαράγγια που σε καθηλώνουν στο αντίκρισμα τους, θα βρεθούν οι συμμετέχοντες των αγώνων.

Όλο το μεγαλείο της Κρητικής γης «συμπυκνωμένο» σε μια διαδρομή. Αρχαία μονοπάτια, παλιά χωριά, και ερημικά ξωκλήσια , εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς θα εναλλάσσονται μπροστά από τις χιονισμένες κορυφές των Λασιθιώτικων βουνών Ψαρή Μαδάρα και Λάζαρος.

Στη φετινή διοργάνωση θα πάρει μέρος η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004, Αναστασία Τσουμελέκα και ο καλύτερος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος Βασίλης Ζαμπέλης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός έχει προγραμματιστεί να γίνει στο παλιό δημοτικό σχολείο Μύθων, ενώ οι εγγραφές γίνονται στο www.oykritis.gr  ή στο link : https://docs.google.com/forms/d/1fWoYRcmUOT50FBBMruAVTgwWkhkjtjWoCeMawEAl_Vg/

Παροχές αγώνων

-Βαρύτιμο μετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες των δύο αγώνων

- Τεχνικό μπλουζάκι για τους συμμετέχοντες του αγώνα των 26 χλμ & T-shirt για τους συμμετέχοντες των 12,5 χλμ

-Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους δύο αγώνες .

- Κύπελλα σε όλους τους πρώτους της γενικής καταταξης και  των επιμέρους  κατηγοριών

- Ασφάλεια και υποστήριξη κατά τον αγώνα από τρεις εθελοντικές δυνάμεις (Ερυθρός Σταυρός Ιεράπετρας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Σώμα Εθελοντών Διασωστών Ιεράπετρας)

-Δωρεάν μεταφορά από και προς Ηράκλειο με το λεωφορείο της οργάνωσης

-Πολλά δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Το κόστος της συμμετοχής είναι 15  & 10 ευρώ για τον αγώνα των 26 & 12,5 χλμ αντίστοιχα, ενώ διεξάγεται με τη συνδιοργάνωση του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης και του  Π.Σ. Μύθων Ιεράπετρας.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News