default-image

Απίστευτη βραδιά στο Champions League!

Ποδόσφαιρο
Απίστευτη βραδιά στο Champions League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H αποψινή βραδιά στο Champions League πρόσφερε δύο απίστευτες αναμετρήσεις με τα γκολ να πέφτουν βροχή σε Λεβερκούζεν και Μάντσεστερ!

Η Μάντστεστερ Σίτι παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-3 από τη Μονακό, έκανε στο τελευταίο 20λεπτο τρομερό ξέσπασμα και επικράτησε με 5-3 των Γάλλων, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με 2-4 από τη «Μπάι Αρίνα» της Λεβερκούζεν! Έτσι οι νικήτριες ομάδες απέκτησαν σοβαρότατο προβάδισμα πρόκρισης στην προημιτελική φάση, ενώ οι ρεβάνς σε Μαδρίτη και Μονακό έχουν οριστεί για τις 15 Μαρτίου.

Μάντσεστερ Σίτι-Μονακό 5-3

Σε ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία του Champions League, η Σίτι νίκησε 5-3 τη Μονακό στο Μάντσεστερ, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή! Ο Γκλικ έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς στο 19' για τη Μονακό, αστοχώντας από κοντά, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τη Μάντσεστερ Σίτι ήρθε στο 23', όταν από το γύρισμα του Στέρλινγκ ο Αγκουέρο δεν κατάφερε να πλασάρει από κοντά.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με το πλασέ του Ραχίμ Στέρλινγκ από κοντά, έπειτα από το γύρισμα του Λερουά Σανέ. Η απάντησε δεν άργησε με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να κάνει το 1-1 στο 32' με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Φαμπίνιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε την ασίστ και για το δεύτερο γκολ των Μονεγάσκων, οι οποίοι στο 40' ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Κιλιάν Εμ'Μπαπέ να κάνει το 1-2 με τρομερό σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή. Τέσσερα λεπτά πριν ο 20άχρονος Γάλλος είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία, το ίδιο και ο Φαλκάο στο 44', ενώ στο 35' ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Αγκουέρο και όχι πέναλτι όπως ήθελε ο Γκουαρδιόλα. Ο Φαλκάο πήρε πέναλτι στο 49', το εκτέλεσε ο ίδιος στο 50', αλλά ο Καμπαγιέρο έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε!

Αφού δεν έκανε το 1-3 ο Κολομβιανός από τα 11 βήματα, έκανε στο 58' το 2-2 ο Αγκουέρο, με τον Αργεντινό να ισοφαρίζει με δυνατό σουτ και την μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Σούμπασιτς, ο οποίος έχει την ευθύνη. Τρία όμως λεπτά αργότερα ο Φαλκάο πήρε το... αίμα του πίσω, καθώς έκανε το 2-3 με ένα τρομερό γκολ! Εξέθεσε τον Στόουνς και αφού τον απέφυγε νίκησε τον Καμπαγιέρο με φανταστικό "σκαφτό" πλασέ.

Δεύτερο γκολ πέτυχε και ο Αγκουέρο, επίσης πανέμορφο, κάνοντας το 3-3 στο 71' με γυριστό σουτ στην κίνηση, ενώ την ανατροπή... στην ανατροπή ολοκλήρωσε ο Στόουνς, κάνοντας το 4-3 στο 77', με κοντινό πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Γιαγιά Τουρέ. Το τελικό 5-3 διαμόρφωσε στο 82' για τους "Πολίτες" ο Σανέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Καμπαγιέρο, Φερναντίνιο (62' Σαμπαλέτα), Οταμέντι, Στόουνς, Σανιά, Γιαγιά Τουρέ, Ντε Μπράινε, Νταβίντ Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Γκλικ, Ράτζι, Μεντί, Φαμπίνιο, Μπακαγιοκό, Μπερνάρντο Σίλβα, Εμ'Μπαπέ (79' Ζερμέν), Λεμάρ, Φαλκάο.

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-4

Η Ατλέτικο απέδειξε νωρίς την ανωτερότητά της, καθώς κατάφερε στο 25' να έχει πετύχει δύο τέρματα στο Λεβερκούζεν.Ο Σαούλ Νίγκεθ με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 17', με την μπάλα πάντως να έχει κοντράρει και στον Ντράγκοβιτς, ενώ 8 λεπτά αργότερα έκανε το 0-2 ο Αντουάν Γκριεζμάν με κοντινό πλασέ σε αντεπίθεση που έβγαλε ο Κεβίν Γκαμεϊρό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάγερ ήρθε στο 30' με τον Μογιά να αποκρούει εντυπωσιακά το σου του Μπραντ, ενώ στο 34' ο Λένο σταμάτησε εντυπωσιακά σε τετ-α-τετ τον Γκριεζμάν. Οι Γερμανοί μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48' μείωσαν σε 1-2 με το εξαιρετικό πλασέ του Μπελαραμπί στην κίνηση, έπειτα από το γύρισμα του Χένριχς από δεξιά. Με αμφισβητούμενο πέναλτι του Κεβίν Γκαμεϊρό η Ατλέτικο πέτυχε και τρίτο γκολ στο 59' και στο 68' μείωσαν οι γηπεδούχοι με το αυτογκόλ του Σάβιτς, ενώ το τελικό 2-4 διαμόρφωσε ο Φερνάντο Τόρες με κοντινή κεφαλιά.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χένριχς, Ντράγκοβιτς, Εμέρ Τοπράκ, Ουεντέλ, Αράνγκις, Καμπλ, Μπελαραμπί (66' Ποχγιάνπαλο), Μπραντ (87' Μπέιλι), Χάβερτς (56' Φόλαντ), Χαβιέρ Ερνάντες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Βρσάλκο, Σάβιτς, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (78' Τόρες), Γκριεζμάν (78' Κορέα), Γκαμεϊρό (71' Πάρτεϊ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News