default-image

Επισημοποίησε την ένσταση κατά Λαμίας ο Άρης

Ποδόσφαιρο
Επισημοποίησε την ένσταση κατά Λαμίας ο Άρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κατάθεση ένστασης σχετικά με την συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι, στον αγώνα της Λαμίας με την Σπάρτη, προέβη η ΠΑΕ Άρης. Η υπερασπιστική γραμμή του Άρη, θα βασιστεί στο ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, υπερισχύει του ΚΑΠ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«H ΠΑΕ ΑΡΗΣ με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, ανέθεσε στο νομικό της επιτελείο να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση -μεταξύ άλλων- και των συμφερόντων της».

Στην ένσταση που κατέθεσε ο Άρης σημειώνεται ότι η προκήρυξη που έχει υπογραφεί από όλες τις ομάδες υπερισχύει του ΚΑΠ, στον οποίο ποντάρει η Λαμία. Σύμφωνα με την προκήρυξη, κάθε ομάδα της Football League μπορεί να έχει μέχρι έξι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της, που να έχουν δικαίωμα στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, άρα μόλις πέντε που να μην δικαιούνται συμμετοχής στα ελληνικά εθνικά συγκροτήματα.

Στην προκήρυξη δηλαδή δεν γίνεται αναφορά στο εξής κριτήριο που πόνταρε η Λαμία: «Στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα, κάθε ομάδας της κατηγορίας, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα έξι (6) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε ομάδας είναι τρεις (3) ποδοσφαιριστές».

Στο σημερινό Δ.Σ. της Football League, ο παράγοντας του Άρη, Σίμος Ορφανίδης μάλιστα συνομίλησε με τον πρώην β'  αντιπρόεδρο της Football League και νομικό εκπρόσωπο του Κισσαμικού, Άρη Λυχναρά, με τον τελευταίο να φέρεται να εκφράζει την πεποίθησή του, ότι η Λαμία πρόκειται να τιμωρηθεί, καθώς είναι ξεκάθαρη παράβαση των κανονισμών και βάσει της προκήρυξης της κατηγορίας που έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News