Αθλητισμός

11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος και παράλληλοι αγώνες

Πιστός και φέτος στο… ραντεβού του, ο Σύλλογος Μαραθονοδρόμων Κρήτης διοργανώνει με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης τον 11ο Κνώσειο Ημιμαραθώνιο, περιμένοντας όλους τους αθλητές δρόμου και όχι μόνο.

Θα γίνουν παράλληλοι αγώνες, με τον οικογενειακό δρόμο 5 χιλιομέτρων και τον παιδικό δρόμο 1 χιλιομέτρου. Οι αγώνες διεξάγονται την Κυριακή 5 Μαρτίου από τις 09:30 το πρωί. Ο Ημιμαραθώνιος θα γίνει κανονικά με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και με ηλικιακές κατηγορίες.

Ο οικογενειακός αγώνας δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα που δίνει την δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες της πόλης μας αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός από τις οικογένειες με μαζική συμμετοχή σχολεία και φορείς από το Ηράκλειο και την Κρήτη (τα έσοδα του αγώνα των 5χλμ θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηρακλείου). Αθλητές ανήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος με την συνοδεία των γονέων τους η του γυμναστή από το σχολείο που ανήκει.

Κατηγορίες για τον Ημιμαραθώνιο και έπαθλα:

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες και ηλικιακές κατηγορίες για άνδρες-γυναίκες εφήβων-νεανίδων  ως 19 ως ετών 20-29,30-39 ,40-49 , 50-59 & 60+ οι πρώτοι τρεις νικητές-τριες θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο και ο πρώτος - πρώτη ανά κατηγορία κύπελλο- μετάλλιο δεύτερος-δεύτερη, τρίτος-τρίτη μετάλλιο και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.

Οικογενειακός αγώνας:

Σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό δίπλωμα εδώ δεν θα υπάρξουν κατηγορίες-έπαθλα και βραβεύσεις.

Για τα 500μ θα βραβευθούν με κύπελλο & μετάλλιο τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια

Έπαθλα: Θα βραβευθούν ενδεικτικά οι τρείς πρώτοι άνδρες & γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλο και μετάλλιο, όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Κόστος Συμμετοχής

*Ημιμαραθωνιος 12 ευρώ ως τις 19 Φεβρουαρίου, 15 ευρώ από 12-17/2 που κλείνουν οι έγγραφες

*5 χλμ 6 ευρώ

*500 2 ευρω

Η κατάθεση μπορεί να γίνει στην τράπεζα Πειραιώς με αριθμό λογαριασμού 6370-010836-496 IVAN GR74 0171 3700 0063 7001 0836 496  και με την υπόδειξη της κατάθεσης θα παραλαμβάνετε τον αριθμό συμμετοχής σας με το τσιπάκι.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Μπορείτε να δηλώνετε μέσω του sait fecebook Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης στα τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων & 6945251883 Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνοι διοργάνωσης).

Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα: Παρακαλούνται τα σχολεία της πόλης μας και οι οικογένειες να αποστέλλουν την συμμετοχή τους στην Δ/νση: s.kampaxis@hotmail.com Επίσης την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα από 27/2 έως 4/3 μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό και το αναμνηστικό δίπλωμα α) από την Πύλη Ιησού οδός Έβανς και Πλαστήρα γωνία (έκθεση Νίκου Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου) και β) από το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων interoand οδός 25ης Αυγούστου αρ.26.

Η μετακίνηση όλων των αθλητών από Ηράκλειο σε Κνωσό θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:

1.Η διαδρομή του αγώνα του ημιμαραθωνιου: Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- πλατεία Ελευθερίας-Δικαιοσύνης -Καλοκαιρινού-62 Μαρτυρων -Γιόφυρος παραλιακή Λεοφώρος προς Αλικαρνασσό-επιστροφή- 25ης Αυγούστου- Λ.Δικαιοσύνης  Καλοκαιρινού-Χανιόπορτα-Πλαστήρα -ΟΑΣΗ-Γεωργιάδη-Δημοκρατίας τερματισμός Πάρκο Γεωργιάδη.

2. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- τερματισμός Πάρκο Γεωργιάδη.

3. Η διαδρομή των 500μ. Από το ύψος του Εργατικού κέντρου. Λ. Δημοκρατίας.  τερματισμός Πάρκο Γεωργιάδη.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:

Για τον οικογενειακό αγώνα: Σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στο μέσον περίπου της διαδρομής, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης  Καθώς επίσης και στον τερματισμό του αγώνα.

Για τον Ημιμαραθώνιο: στην πλατεία Ελευθερίας- 8χλμ-12-χλμ-16χλμ 20 χλμ.

Χρονικό περιθώριο του ημιμαραθωνίου  αγώνα: 2 ώρες και 30. και οικογενειακού αγώνα 50 λεπτά.

Μουσικά δρώμενα σε εκκίνηση και τερματισμό: Με την υπόκρουση μουσικής θα συνοδεύσει τους αθλητές στην εκκίνηση και το τερματισμό του αγώνα.

Η ιατρική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τον Ασκληπιό Κρήτης, Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη

Για την εκδήλωση αυτή παρακαλούμε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ενημερώσετε για συμμετοχή στον αγώνα όλα τα σχολεία της δύναμης σας.

Για τα Δημοτικά σχολεία υπάρχουν  οι κάτωθι αγώνες:

1. Ο παιδικός αγώνας των 500 μέτρων με εκκίνηση από το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 με τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας..(οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στις 9:15 έξω από το Εργατικό κέντρο για παραλαβή των αριθμων τους).

2. Ο Οικογενειακός αγώνας 5000μ (τρέξιμο-περπάτημα)με την συνοδεία των γονιών τους με εκκίνηση την Κνωσό και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας.                                          

Για πληροφορίες τηλ: 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια