default-image

Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο
Η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε 40.000 κόσμο, η ΑΕΚ έδειξε πάθος και κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ...

Θέλοντας λοιπόν να εκμεταλλευτεί την ώθηση της εξέδρας, η ΑΕΚ επεδίωξε να μπει δυνατά. Ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος. Δεν αιφνιδιάστηκε. Και εκμεταλλευόμενος την υπεροχή του στο κέντρο (εξαιτίας και της απουσίας του Γιόχανσον) επέβαλε σταδιακά τον δικό του ρυθμό: Παίζοντας μεν από την πλευρά του (κατά συνθήκη δεξιού μπακ) Βράνιες, αλλά φτιάχνοντας την καλύτερη φάση του από την άλλη (με σουτ του Φιγκέιρας που έφυγε ψηλά).

Την ίδια ώρα, η «Ένωση» έδειχνε μπλοκαρισμένη. Πέρασε ένα δεκάλεπτο που στριμώχτηκε στην περιοχή της. Σταδιακά όμως βρήκε τα πατήματά της. Άρχισε να ανεβαίνει. Και να πιέζει όλο και πιο ψηλά. Πρώτα λοιπόν απείλησε με τεράστια ευκαιρία του Αραούχο -που είχε φύγει από θέση οφσάιντ πριν πλασάρει πάνω από τον Λεάλι και την εστία. Και λίγο μετά απ' αυτή τη φάση (που ήταν η δεύτερη που έχασε ο βοηθός Ακρίβος) έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ. Γιατί ο Ντα Κόστα τη γλίτωσε με κίτρινη στο «κλάδεμα» του Πατίτο, αλλά έμελε το δικό του κεφάλι να αλλάξει τροχιά στην μπάλα, έπειτα από την εκτέλεση του Αϊντάρεβιτς, ώστε να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος και αφού οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι πάνω στον Μποτία στο 50΄... η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Αραούχο. Ή μάλλον αν ο Λεάλι δεν πραγματοποιούσε μια μεγάλη επέμβαση σε άψογο γύρισμα και σουτ του Αργεντινού. Ακόμα όμως κι αν δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι, η «Ένωση» βρήκε κάτι επίσης πολύτιμο: Το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ή για να είμαστε ακριβείς, της το προσέφερε ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε αντικαταστήσει εν τω μεταξύ τον Μπακασέτα: Κάνοντας φοβερή ενέργεια που κόστισε δεύτερη κίτρινη στον Μποτία.

Κάπου εκεί λοιπόν ο Ολυμπιακός άρχισε να παραδίνεται. Παρά την φιλότιμη προσπάθειά του να πιέσει στο τελευταίο τέταρτο, δεν είχε δυνάμεις. Και η ΑΕΚ (αμυνόμενη σε κάποιες περιπτώσεις με συγκλονιστικό πάθος) κατάφερε να προστατεύσει το υπέρ της σκορ. Πανηγυρίζοντας εντέλει μια νίκη που δεν σώζει μεν τη χρονιά, αλλά σώζει κάπως το τραυματισμένο φέτος γόητρό της.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84' Βινίσιους), Πατίτο (55' Γιόχανσον), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77' Ρέτσος), Ελιουνούσι (73' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News