Αθλητισμός

Ζήτημα με τους ξένους στο Λαμία-Σπάρτη

Θέμα με τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε η Λαμία απέναντι στη Σπάρτη έχει προκύψει μετά το φινάλε του αγώνα.

Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς, ενώ στο 32 ο Βάντερσον αντικατέστησε τον Ματσούκα και στο 51' ο Ρότσα τον Χριστοφιλέα. Εκπρόσωποι αρκετών ΠΑΕ, λοιπόν, άρχισαν να ψάχνουν μήπως υπάρχει παράβαση του ΚΑΠ εξαιτίας της συμμετοχής του Αλβανού φορ.

Οι «κυανόλευκοι» απαντούν ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα αντικανονικής συμμετοχής, γιατί ο Ντουρμισάι έχει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο. Υπάρχουν, πάντως, και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει το δεδικασμένο Μένκα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος, επίσης, είχε ελληνικό διαβατήριο και ταυτότητα, αλλά δεν είχε κάνει αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδος. Τότε, η Δόξα Δράμας κατέθεσε ένσταση και την κέρδισε.

Η Σπάρτη θα εξετάσει το ενδεχόμενο ένστασης σε έκτακτο ΔΣ, ενώ από πλευράς Απόλλωνα τέτοια πρόθεση, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει εκφραστεί, αν και οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι υπάρχει παράβαση. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί ένσταση από τους άλλους διεκδικητές της ανόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αναφέρει σχετικά ότι: «Στο πρωτάθλημα θα μετέχουν υποχρεωτικώς για τις αδειοδοτημένες ομάδες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έξι ποδοσφαιριστές που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις Εθνικές ομάδες. Ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μη κοινοτικών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα κάθε αδειοδοτημένης ομάδας: τρεις (3) ποδοσφαιριστές».

Η σύνθεση της Λαμίας: Πίτκας, Σπυρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (32' Βάντερσον), Χριστοφιλέας (51' Ρότσα), Μπλάζιτς, Όμο, Ντουρμισάι, Τζόκιτς (81' Αυγενικού), Παπαργυρίου, Αναστασιάδης.

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ για σχετικές παραβάσεις προβλέπεται: «Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος».

Πηγή: Flnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια