default-image

Πρωτιές για τους νεαρούς σκακιστές του ΟΦΗ

Σπορ
Πρωτιές για τους νεαρούς σκακιστές του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η τελική φάση των ατομικών νεανικών πρωταθλημάτων Κρήτης που διοργάνωσε η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης με την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου.

Οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. κατέκτησαν 4 πρώτες θέσεις από το σύνολο των 6 κατηγοριών στα αγόρια και 5 προκρίσεις για τα Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα. Η παραπάνω επιτυχία είναι νέο ρεκόρ για τον σκακιστικό Ο.Φ.Η. ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. είναι οι μόνοι που κέρδισαν πρωτιές και προκρίσεις στα πανελλήνια νεανικά από όλους τους συλλόγους του Ηρακλείου και γενικότερα της Ανατολικής Κρήτης.

Πρωταθλητές Κρήτης από τον Ο.Φ.Η. αναδείχθηκαν: ο Νικόλας Βιτσαξάκης στα αγόρια έως 18 ετών που θα αγωνιστεί για το 2017με την Σ.Α.Γαζίου αλλά ανήκει και προπονείται πάντα στον Ο.Φ.Η., ο Νίκος Σερπετσιδάκης στα αγόρια έως 16 ετών που επανήλθε στην πρώτη θέση όπως το 2014, το 2013, το 2012 και το 2010, ο Γιώργος Παπιδάκης στα αγόρια έως 12 ετών επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2015 και ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Νίκος Καζάκος στα αγόρια έως 10 ετών που είναι η νέα μεγάλη ελπίδα του σκακιστικού Ο.Φ.Η. και εντυπωσίασε με την απόδοση του.

Την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά κέρδισε επίσης με πολύ καλές εμφανίσεις άλλος ένας σκακιστής του Ο.Φ.Η. ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γουναρης που πήρε την δεύτερη θέση στα αγόρια έως 14 ετών καθώς και άλλος ένας Ηρακλειώτης σκακιστής ο Άγγελος Μοσχοβάκης που θα αγωνίζεται για το 2017 στην ομάδα του Ο.Α.Χανίων στα αγόρια έως 18 ετών. Τις άλλες δύο πρώτες θέσεις στα αγόρια πήραν ο Βαγγέλης Πατρελάκης της Σ.Α.Χανίων και ο Μάνος Μαυρίδης του Ο.Α.Χανίων στα αγόρια έως 14 και έως 8 ετών αντίστοιχα. Από τους άλλους σκακιστές του ΟΦΗ που συμμετείχαν στους αγώνες διακρίθηκαν ακόμα ο Γιάννης Μανιός που ισοβάθμησε στην τρίτη θέση στα αγόρια έως 8 ετών, καθώς και οι Ηλίας Αγελάκης, Γιώργος Τερζάκης, που πήραν την πέμπτη θέση στα αγόρια έως 14 και έως 8 ετών αντίστοιχα.

Στα κορίτσια είχαμε επικράτηση των σκακιστριών της Δυτικής Κρήτης. Συγκεκριμένα στα κορίτσια έως 18 ετών πρώτευσε η Δανάη Φιλοξένη (Κύδων Χανίων), στα κορίτσια έως 16 ετών η Ανθή Βοζινάκη (Σ.Α.Χανίων), στα κορίτσια έως 14 ετών η Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου), στα κορίτσια έως 12 ετών η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χανίων), στα κορίτσια έως 10 ετών η Χριστίνα Ακρίβα (Ο.Τ.Ε. Ν.Χανίων) και στα κορίτσια έως 8 ετών η Χρυσή Χασουράκη (Σ.Α.Χανίων). Από τα κορίτσια του Ο.Φ.Η. ξεχώρισαν η Νεφέλη Ματθαιάκη που με πολύ καλές εμφανίσεις πήρε την τρίτη θέση στα κορίτσια έως 14 ετών χάνοντας την πρόκριση στις λεπτομέρειες, η Ίριδα Βιτσαξάκη που ισοβάθμησε στην τρίτη θέση στα κορίτσια έως 16 ετών, η Ειρήνη Έργαζάκη και η Αναστασία Αναστασάκη που πήραν την τέταρτη θέση στα κορίτσια έως 12 και 8 ετών αντίστοιχα και η Μελίνα Καρούζου με την Ελένη Σακλαμπανάκη που πήραν την πέμπτη θέση στα κορίτσια έως 10 και 8 ετών αντίστοιχα.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των σκακιστών του Ο.Φ.Η. που έχει καθιερωθεί μαζί με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων στις ισχυρότερες δυνάμεις στο νεανικό σκάκι της Κρήτης, είναι το επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής από τους προπονητές του τμήματος τον Fide μαιτρ Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον ideInstructorΣταύρο Λυράκη και τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, χωρίς να παραλείψουμε την συμβολή του Στέφανου Γρατσέα που ήταν ο επικεφαλής της προπονητικής ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ofierasitechnis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News