default-image

"Οι μουντζωμένοι του Αντωνάκη"!

Αθλητισμός
"Οι μουντζωμένοι του Αντωνάκη"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χάδι της πειθαρχικής επιτροπής της Football League στον Αντώνη Πετρόπουλο του Απόλλωνα Σμύρνης με μία αγωνιστική και 32 ευρώ πρόστιμο, σε σχέση με τον κανονισμό που προβλέπει 3 έως 5 αγωνιστικές, έχει επιδειχθεί ως μη αναμενόμενη από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, με σαφέσταση την ένδειξη για το πόσο κοντά είναι ο Απόλλων Σμύρνης στα κέντρα αποφάσεων.

Όλοι γνωρίζουν την επικοινωνιακή δυναμική αλλά και τις σχέσεις των "φούρνων" με τον άνθρωπο που αυτή την περίοδο επηρεάζει καταλυτικά τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. (Οι δικαστές αυτών των οργάνων δεν επηρεάζονται. Συγγνώμη!)

Κρατήστε όμως τη συγκεκριμένη απόφαση για τη συνέχεια άλλων τινών "εξομαλυντικών", που είναι πολύ πιθανόν να δούμε στην καυτή συνέχεια από τα όργανα της διοργανώτριας, τις διαιτησίες. Εν γένει, τα λοιπά γνωστά και μη εξαιρετέα που έχουν κάνει τη Football League, ως το πλέον απαξιωτικό είδος επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος πάντως απόλαυσε ανέξοδα, τις μούντζες της ζωής του στο ματς με τον Άρη, ενώ ο βοηθός διαιτητής θα μείνει με το παρατσούκλι ως ο "μουντζωμένος του Αντωνάκη", ή αυτός που έφαγε τη μούντζα από τον Πετρόπουλο!  Δηλαδή όταν ορίζουν τον Παναγιώτη Σταθόπουλο από την Ηλεία σε αγώνες το όνομά του θα συνδέεται με την φάση των τεντωμένων παλαμών της Ριζούπολης. Δεν είναι άδικο κι αστείο αυτό που ανακοίνωσε λοιπόν η πειθαρχική επιτροπή;  Όρσε... και καλή συνέχεια!

(Η μούντζα, ή αλλιώς το φάσκελο, είναι χειρονομία διαδεδομένη στον ελλαδικό χώρο, την Κύπρο αλλά και γενικότερα σε μέρη όπου υπάρχουν Έλληνες της Διασποράς. Αποτελεί υβριστική χειρονομία για τους πληθυσμούς αυτούς.)

Η Λαμία και το δικό της "Γεντί Κουλέ"!

Τι είναι αυτό που έχει η Λαμία και δεν έχουν μπορέσει να πιστοποιήσουν οι άλλοι στις πρώτες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος;  (Η Λαμία σημείωσε στις Σέρρες, τη 12η νίκη της στο πρωτάθλημα σε 15 αγώνες (έχει ακόμα μία ισοπαλία, δύο ήττες), ενώ έχει δεχτεί μόνο τέσσερα γκολ και έχει βάλει 27).

Κατ' αρχή έχει αξιοποιήσει την έδρα της, έχοντας επτά νίκες σε επτά παιγνίδια (ανάμεσα τους με Άρη, Αγροτικό Αστέρα). Κάνει αυτό ακριβώς με το οποίο πήρε το θρυλικό όνομα το «Γεντί Κουλέ» του ΟΦΗ, το οποίο κατάφερε και να αλώσει φέτος!

Είναι δεμένη ομάδα με κορμό από πέρυσι όταν έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε και μαζί σκληροτράχηλη, με σφικτή άμυνα και ταχείς παίκτες στην μετάβαση.

Έχει τον Τεννέ που την προσαρμόζει στις συνθήκες για να παίρνει ότι περισσότερο και υποστηρικτικά κάποια πρόσωπα που την βοηθούν (ένα από αυτά από μεγάλο πολιτικό τζάκι που παρέχει ευρηματικές διεξόδους με χορηγίες και άλλα) καθώς η ΠΑΕ δεν διαθέτει τον μέγα ιδιοκτήτη.

Η διαφορά και μόνο από ένα αποτέλεσμα!

Ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται πάντως να κοιτάει, καν τον βαθμολογικό πίνακα. Οι αποστάσεις μεγάλωσαν μετά το πέρασμα της Λαμίας χθες από τις Σέρρες με 0-3 και την έφεραν αγκαλιά με τον Απόλλωνα στους 37 βαθμούς. Απλά να μπορέσει να κερδίζει (κι αυτός) μέσα έξω…

Η εκτόξευση οφείλεται στην ήττα του ΟΦΗ από τη Λαμία στο «Γεντί Κουλέ» σε ένα ματς μάλιστα στο οποίο είχε το πάνω χέρι στο σκορ. Όταν το 1-0 έγινε ανύποπτα σε 1-2.  Για να δεις τη ζημιά, πιάσε την αριθμητική!  Αν ο ΟΦΗ κέρδιζε θα είχε 27 ίσως και λιγότερες απώλειες στη συνέχεια, λόγω ψυχολογίας και η Λαμία θα είχε 34. Το μείον 13 δηλαδή, θα ήταν μείον 7 και φουλ ελπιδιφόρο.  Όλο αυτό, από ένα ματς! Μήπως μας καταλάβουν ολοσχερώς και κάποιοι από τους ιθύνοντες τώρα ή τότε, όταν επιμένουμε, ότι αυτό που έχει τη… διαφορά κάνει και τη διαφορά!

Τώρα το παιγνίδι γίνεται για όλους τους από κάτω πιο δύσκολο και συνάμα θα αυξάνονται οι παγίδες για τους επάνω. Ο Απόλλων δηλαδή και η Λαμία, που έχουν τα πρωτεία, αδιαμφισβήτητα, θα κυνηγιούνται (με καλή έννοια), από τον Άρη που είναι έξι βαθμούς πίσω, τον Αγροτικό Αστέρα που είναι οκτώ, την Σπάρτη και τον ΟΦΗ που είναι δεκατρείς!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News