default-image

Οι ατάκες των πρωταγωνιστών πριν τον τελικό Κυπέλλου

Μπάσκετ
Οι ατάκες των πρωταγωνιστών πριν τον τελικό Κυπέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός και Άρης μετρούν αντίστροφα για τον μεταξύ τους αυριανό τελικό που θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδειο στις 17:00.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε ανυπόμονος για τον πρώτο τελικό της χρονιάς, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκαθάρισε ότι φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των παρευρισκόμενων:

Αριστείδης Γολέμης (β' αντιπρόεδρος ΕΟΚ): «Βρίσκομαι με πολλή χαρά σε αυτό το χώρο που έχει ιδιαίτερη ιστορία. Ήμουν στη συνάντηση των δύο ομάδων όπου και συμφωνήθηκε να γίνει εδώ ο τελικός. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Ο τελικός γίνεται εδώ και στόχος όλων και της ομοσπονδίας είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή, να κερδίσει ο καλύτερος και να τιμήσουμε το θεσμό. Καλώ όλους να περνάτε το μήνυμα της γιορτής. Δυστυχώς το γήπεδο είναι μικρό κι έχουμε τον αφόρητο περιορισμό των θέσεων από την αστυνομία και δεν μπορούν να απολαύσουν τον τελικό όσοι θα ήθελαν. Διαπίστωσα πόσο μεγάλη επιθυμία υπάρχει στον κόσμο να έρθει να δει το παιχνίδι».

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε τέτοια ανυπομονησία πριν από έναν τελικό. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τον τίτλο κι έχουμε έρθει με μεγάλη χαρά κι ανυπομονησία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμορφο παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας να απολαύσουμε τον τελικό απέναντι στον Άρη στο γήπεδό του, όπου είναι πολύ δυνατός. Ο Άρης παίζει πολύ καλά και είναι δύσκολο να τον νικήσεις, ειδικά στην έδρα του. Πρέπει πάνω από όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί σε έναν τελικό μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Στον αθλητισμό κάθε χρόνο έχεις τη δυνατότητα να τα πας καλά και να πετύχεις μια νέα πρόκληση. Εγώ προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος με το καλύτερο τρόπο σε κάθε παιχνίδι, πάντα με μεγάλο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλο κόουτς, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα ο τελικός Κυπέλλου».

Για τη σημασία των τριπόντων στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα το παιχνίδι μας. Εξαρτάται και από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι απέναντί μας. Μου αρέσει οι ομάδες μου να ανοίγονται στο χώρο και να τιμωρούν οποιαδήποτε βοήθεια στην άμυνα, οπότε δεν είναι περίεργο που η ομάδα μου έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις περισσότερους παίκτες που εκτελούν τρίποντα να εκτελείς περισσότερα τρίποντα. Στο τέλος πάντα αυτό που μετρά είναι να πετύχεις έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλο».

Νικ Καλάθης (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, σε έναν τελικό. Ο Άρης είναι μια καλά προετοιμασμένη ομάδα, με καλό προπονητή και παίκτες. Ξέρουν πώς να παίζουν. Είναι ένα ματς και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ένας από τους στόχους μας είναι το Κύπελλο, γι' αυτό θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε παίξει σε πολλές έδρες και θέλουμε να δημιουργηθεί μία πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους».

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Άρη): «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό είναι από μόνο του μια επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτό και ανυπομονούμε. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας και πόσο σπουδαία ομάδα είναι, από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Έχει πολλές επιλογές στην επίθεση, έναν πολύ έμπειρο προπονητή και γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για πολλούς από μας είναι ίσως ο πρώτος της καριέρας μας κι αυτό εκφράζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά και τη δίψα που έχουμε για αυτό το παιχνίδι. Το τι θα γίνει στο παιχνίδι θα φανεί στην εξέλιξή του. Θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε. Το σίγουρο είναι πως θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος και να μην υπάρχουν έκτροπα όπως συνήθως σε τέτοια παιχνίδια».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Άρης: «Θα πρέπει να μη δώσουμε δικαιώματα για να τιμωρηθούμε. Αυτό είναι το βασικό στο υψηλότερο επίπεδο. Θα πρέπει να έχεις μεγάλη επιθυμία, υψηλή ενέργεια, να θες να βάλεις το σώμα σου και η τακτική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν μπορεί να σε σώσει η τακτική και το πλάνο αν δεν έχεις αυτά τα βασικά στοιχεία».

Για τις νεκρές ζώνες στο γήπεδο: «Εγώ από τη θέση μου μπορώ μόνο να ευχηθώ, να μην παροτρύνω και να μη δώσω αφορμές. Η κουβέντα είναι πολύ μεγάλη κι έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα, από το υπουργείο μέχρι την ομοσπονδία. Σίγουρα έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών και τη συμπεριφορά τους, αλλά και με τα μέτρα και με το κατά πόσο τηρούνται ή όχι».

Σπύρος Μούρτος (αρχηγός Άρη): «Εύχομαι να διεξαχθεί ένας τελικός που να μην έχει επεισόδια και παρατράγουδα και να το χαρεί ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Εμείς είμαστε διψασμένοι για την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα».

Για το γεγονός ότι είναι ο μόνος παίκτης από τον τελικό στο Ηράκλειο του 2014: «Ήταν ένας ιδιαίτερος τελικός, είχαμε κατά κύριο λόγο Έλληνες παίκτες και πιο πολλούς άπειρους. Θεωρώ πως έχουμε πλέον πολύ καλύτερη ομάδα από τότε και περισσότερη εμπειρία, ενώ παίζουμε στην έδρα μας, χωρίς να παραγνωρίζουμε φυσικά τη δυναμική του Παναθηναϊκού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News