default-image

Δε δυσκολεύτηκε από τον Άρη ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ
Δε δυσκολεύτηκε από τον Άρη ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμα νίκη στην Α1 πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 69-55 τον Άρη στο ΣΕΦ. Κορυφαίοι Γκριν και Μάντζαρης, αγωνία για Παπαπέτρου ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στα πλευρά.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, παρά μόνο σε κάποια διαστήματα, ο Ολυμπιακός νίκησε 69-55 τον Άρη στο ΣΕΦ για τη 18η αγωνιστική της Α1 και παραμένει πρώτος με προβάδισμα έναντι του συγκατοίκου του στη πρώτη θέση, Παναθηναϊκού.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γκριν και Μάντζαρης με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα, προσπάθησαν για τον Άρη οι Κάμινγκς και Καββαδάς.

Με πρόβλημα στα πλευρά όπου ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από τραυματισμό αποχώρησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο παρκέ και έμενε κοντά στο σκορ, 9-9 στο 5:15'' με τον Καββαδά να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού που έβρισκε λύσεις μόνο με τον Πρίντεζη. Με επιθετική αιχμή τον Γκριν, οι γηπεδούχοι, που άρχισαν παράλληλα να παίζουν πιο αποτελεσματική άμυνα, έκαναν ένα 11-0 σερί για το 20-9 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς ο Άρης έκανε λάθη και δεν είχε λύσεις χωρίς τον Καββαδά στην πεντάδα και έμεινε για πέντε λεπτά άποντος.

Η αντίδραση του Άρη ήρθε άμεσα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου με επί μέρους 10-2, χάρη σε εύστοχες προσπάθειες των Ζάρα και Γιάνκοβιτς για το 22-19 στο 14:50''. Η… δεύτερη πεντάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσιάστηκε νωθρή επιθετικά, ενώ και οι «κίτρινοι» είχαν βρει καλύτερο ρυθμό επιθετικά με κυκλοφορία της μπάλας και έξυπνες επιλογές. Ο Ολυμπιακός συνήλθε άμεσα και με τρίποντη εκτέλεση από Μάντζαρη (δις) και Γκριν, αύξησε τη διαφορά στο +12 (31-19 στο 17:10''). To συνολικό επί μέρους στο δεύτερο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου έφτασε στο 18-2 (!) για το 40-21 της ανάπαυλας, με τους γηπεδούχους να έχουν 8/15 τρίποντα και 9 επιθετικά ριμπάουντ και τον Άρη να είναι… άφαντος.

Με σαφή προσανατολισμό να πάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, για το 47-31 στο 24:40''. Ο Άρης, σε εκείνο το σημείο έβγαλε κάποιες καλές άμυνες, βρήκε κάποιες λύσεις από μακριά με Τζένκινς και Κάμινγκς, με αποτέλεσμα να μειώσει σε 48-39 στο 27:00'', κάνοντας επί μέρους σκορ 8-2. Το τελευταίο τρίλεπτο της περιόδου ανήκε στους γηπεδούχους, που με πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοφ, έφεραν ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (54-41).

Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι σε υψηλά επίπεδα, οι αιφνιδιασμοί και τα καλάθια του Σέρβου σέντερ συνέχιζαν να επιφέρουν σκορ στους γηπεδούχους, για το 61-41 στο 33:00'' με σερί που έτρεχαν να έχει φτάσει στο 10-0. Ο Άρης αντέδρασε και πάλι και με δικό του συνεχόμενο σκορ 9-0 με επιθετική αιχμή τον Κάμινγκς, μείωσε σε 61-50, δύο αγωνιστικά λεπτά αργότερα, όμως δεν είχε ενέργεια και λύσεις για κάτι περισσότερο. Οι «ερυθρόλευκοι», έπαιξαν μια-δύο καλές άμυνες βρήκαν σκορ από τους Γουότερς και Λοτζέσκι και «σφράγισαν» τη νίκη, με τον Άρη να σκέφτεται φανερά στο τέλος τον τελικό του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 54-41, 69-55

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Γουότερς 2, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 9, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 11 (3), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 2.

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 4, Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τζένκινς 10 (2), Κάμινγκς 12 (1), Ζάρας 5 (1), Μούρτος, Γκόρντον 2, Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 13, Ντραγκίτσεβιτς.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News