default-image

Βάζεις, το χέρι σου στο Ευαγγέλιο, όπως λέει κι ο "Αλενατόρε"΅;

Ποδόσφαιρο
Βάζεις, το χέρι σου στο Ευαγγέλιο, όπως λέει κι ο "Αλενατόρε"΅;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλέποντας ροή αποτελεσμάτων και «πορείες» ομάδων ονομάτων στη Football League, η προδιάθεση για μια καυτή συνέχεια +2 αγωνιστικές για το δεύτερο γύρο, είναι δεδομένη. Ο ΟΦΗ μπορεί να παρακολουθεί τις «προνομιούχες» θέσεις από απόσταση, όμως εξαρτάται πρώτιστα, από τον ίδιο να βρεθεί σε θέση βολής.

Το Αγροτικός Αστέρας - Άρης, που έληξε ισόπαλο 1-1, έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης γενικότερα στις ομάδες που έχουν στόχο -όπως ο ΟΦΗ- και χρειάζεται να κρατάνε την πίστη τους για να βρεθούν ξανά σε αντικειμενική θέση διεκδικητή.

Απίστευτο γκολ από τον Ίλιτς στον Εύοσμο, ισοφαρίστηκε στο 85΄από φάση διαρκείας ("ανεμπουμπούλα"), για τον Αγροτικό Αστέρα. Και οι απώλειες συνεχίζονται. Τα Τρίκαλα επίσης που νίκησαν 2-0 την προσεχή αντίπαλο του ΟΦΗ, Αναγέννηση Καρδίτσας, έχουν ενδόμυχες σκέψεις, αν και τρεις βαθμούς πίσω, με παιγνίδι λιγότερο από την κρητική ομάδα.

Θα ήταν επισφαλές, αντι-ποδοσφαιρικό και άσχετο, όσο κι αν φαντάζει λογικό, να ειπωθεί ότι όλα έχουν τελειώσει με τον στόχο, ενώ ακόμη δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και αν δει κανείς τι συμβαίνει ενίοτε στην κορυφή του ίδιου πρωταθλήματος, τα προηγούμενα χρόνια. Για τον ΟΦΗ είναι μονόδρομος να βρει τη φλόγα του και να επιτύχει ένα σερί νικών στα αμέσως προσεχή παιγνίδια, αρχής γενομένης από την Κυριακή. Έχει ένα βατό συνεχόμενο πρόγραμμα, παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει νέες μονάδες όπως ο Μπόταεγκ και βάθος πάγκου…

Εκεί, μετά από μια σειρά αγωνιστικών, θα δείξει από τους αριθμούς. Φυσικά μετά από μια διαφορά 10 ή 13 βαθμών, λίγο πριν τη μέση της διαδρομής, δεν μπορείς να μιλάς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκύψεις το κεφάλι, με μοναδικό μέλημα τους πόντους.

Μπορεί ο Άρης είναι επτά βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ και εκτός εισιτηρίων, αλλά τα λόγια που είπε χθες στον Εύοσμο ο Νίκος Αναστόπουλος, έχουν γενική ισχύ, ειδικά με τη γνωστή του φράση «Βάζετε το χέρι σας στο Ευαγγέλιο;»:

«Έχει τελειώσει το Πρωτάθλημα; Βάζετε το χέρι στο Ευαγγέλιο και μου λέτε ότι ανεβαίνει η Λαμία και ο Απόλλων; Μπορείτε; Τι να πω στο διαιτητή στη Λαμία; Δώσε το πέναλτι; Αλίμονο σαν Αρης να πούμε ότι τελείωσε κάτι. Αυτοί είναι Μπαρτσελόνα; Τους έχουμε μέσα στο δεύτερο γύρο».

Όπως και να το δούμε, το ποδοσφαιρικό συμφέρον επιτάσσει από τον ΟΦΗ να γίνει αποτελεσματικός. Οι νίκες ανοίγουν την όρεξη και άλλα πράγματα μαζί. Θυμάστε εκείνο το σερί των έξι νικών του, επί "Αλενατόρε", που άλλαξαν άρδην τα πράγματα;

Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, Κισσαμικός, Καλλονή, Πανελευσινιακός, Τρίκαλα, Χανιά,  Καλλιθέα, Παναιγιάλειος, περιμένουν τον ΟΦΗ στη σειρά. Αν θες την πρόκληση, μην με ρωτάς αν είναι μέσα ή έξω… Απλά προσπάθησε με όλη τη δύναμή σου!

-Κι αν δεν βγει, πάλι κερδισμένος!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News